View Single Post
Eski 26-03-2009, 23:32   #32
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muammer74 Mesajı Göster
cam güneş ışığını cektiği icin sıcaklık cok yükselir
arılar camı komple mummla kaplarlar buda güneşi ceker kovanın ısısı cok yükselir diye düşünüyorum zaten izmir sıcak oluyor
siz kara kovan yapmak istiyorsanız benim kücüklüğümde köylerde fenni kovan bulunmazdı
kovanlar 40*40*150cm ebatında kayın ağacından yaparlardı icinde ne cıta nede petek olurdu arılar peteğide balıda tamamen kendileri yaparlardı
benim istediğimde her peteği her balı kendileri yapmaları Olabildiğince doğal olması. Gerçi ilk sene için şurup takviyesi yapıp 20 gün devamlı sonraki 10 günde kesilererek 30 gün sonunda tamammen kendi haline kalmasını ön görüyorum ve arıların bal ve peteklerini yapmalarını istiyorum. Amacım ticari olmadığı için çok bal üretiyim çok verim alıyım gibi derdim yok Yaşamlarını sürdürsünler Sağlıklı bir koloni olsun ve izlemesi uğraşması zevk versin Sorun yaratmak yerine zevkli olsun istiyorum. Cam konusuna gelince 3 yanı cam olan bir kare yapıp üst tahtadan büyük bir parça halinde tahta yüzey yapıp gölgeyi sağlamayı istiyorum. Alt kısma cam olması temizliği kolaylaştıracak gibi duruyor. Ama kapı çıkış girişleri için parça tahta daha uygun Sırt bölümünü paslanmaz sinek teli yapacağım böylece hava almasını sağlayacağım İç sıcaklık ölçülerine göre biraz cam yerleştirebilirim. Zaten koyacağım yer gölge olduğundan çok sorun yaratacağını sanmıyorum ve en önemlisi karşılarında ufak bir çam ormanı ve mandalina bahçesi var daha sonrasında ise oldukça geniş bir çayırlık alan var bir kaç tarla ve biraz bahçede burada mevcut
oldukça verimli olacağını ön görüyorum

blank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön