View Single Post
Eski 26-03-2009, 22:37   #83
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Ben de pratik yöntemler paylaşacağım ama önce kendim uygulayıp, fotoğraflayacağım
Öncelikle Global kriz göz önüne alınarak, az parayla, bol emekle ve zevkle yapılabilecek yöntemler araştırılacak

Yapılacaklar Listem:

1- Beyaz plastik boruya takılı olan yerle bir olan, her hortumu takıp çıkardığımda işkence olan bahçe çeşmesi düzenlenecek. Önce çok yüksek olmayan ahşap fıçı bulmam gerekecek. Fıçıyı yerleştirmeden önce onun çapından daha genişçe bir alana siyah kalın naylon serip, fıçıyı yerleştirdikten sonra, aynı renkte Cam Güzellerini dikip, etrafına da dekoratif taşlarla bordür yapacağım. Çeşme araştırmam sürüyor. O kolay...

2-Tam gölge olan, çim yetişmediğinden(çok uğraştım) naylon serip, çakıl taşı serdiğim kısmın bir tarafına Ortancalar dikilecek. Her yıl mavi açmaları için gereken yapılacak. Taşların üzerine yassı dekoratif beyaz taşlar alınacak, aralarına Tahtakale'den nazar boncukları alınıp serpiştirilecek. Bu bölüm üzerinde gezinilmeyen, seyirlik bir bölüm olacak.

3-İkinci maddedeki bölüme bakan mutfak penceresinin önüne geçen yıl sedirden sökülerek raf olan tahtalar, ferforje ayaklar takılıp üzerine konulacak, üzerlerine güzel saksıların içinde Cam Güzelleri (Tam gölge olduğundan) dikilecek. Ayrıca Cam Güzelini de çok severim. Geçen yıl dikmediğim için çok özledim.

4-Hala tam karar veremediğim ama ne dikeceğime kesin karar verdiğimde yapmak istediğim, en çok vakit geçirdiğimiz pergolanın tam karşısındaki duvarın kenarındaki Leylandilerin ön tarafındaki çim dilim dilim kesilecek, arkaya bulabilirsem Dev Yapraklı egzotik görünüşlü bitkiler ekilecek, onların bir önüne orta boylu bitkiler, üçüncü sıraya da bodur bitkiler dikilerek bahçeye hareket getiricelek. Bu uygulamayı seneye de erteleyebilirim. Alan biraz geniş, çok bitki gerekecek. Tam olarak ne istediğime karar veremedim.

5-Güler Hanım'ın Bauhause müjdesini okuduktan sonra, sebze bahçemin etrafındaki tele sarılacak, Böğürtlen benzeri orman bitkileri alınıp dikilecek. 1 adet aşılı böğürtlenim vardı, bu sonbaharda bir dalı yatırıp toprağa gömmüştüm, köklendiler, kestim. 3 kök Böğürtlenim oldu. Yanına teli saracak daha değişik şifalı meyveler verecek sarılıcı bitkiler dikmek istiyorum.

6-Vildan Hanım'ın bank fotoğrafına bayıldım. Bankın altını çiçeklerle donatmak ta süper fikir. Akvaryum önüne bulabilirsem doğal bir bank alınacak, eğer bankın yerine kesin karar verirsem, değiştirmeyeceğime de karar verirsem, altına Cam Güzeli veya Begonyalar ekilecek.

Ayrıca, bu değişik renkli Hostalar da çok güzeller. Ama pahalılar yahu Geçen yıl eciş bücüş bir köküne 40 TL demişlerdi. Var mı ucuza satılan yer?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön