View Single Post
Eski 26-03-2009, 21:08   #390
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Herkese 2 gün aradan sonra tekrar merhaba,

mesajımı 4 aşamada iletmek istiyorum,

1- selam diyen, hoşgeldin diyen, gel de neler neler gör diyen, demeye fırsat bulamayan herkese heyecanla çokca selam

2- 44 yaşında, dış ticaret uzmanlığında, emekliliğine 7 yıl olan, her nekadar ankara içerikli email adresimde olsa şu an KDZ. Ereğli'de ikamet eden, emekliliğinde ege bölgesinde çiftlik, toprak, arı bal, 3-5 süt hayvanı hayali kuran, (ceo'ların emekliliğinde yaptığı şeyi yapmak isteyen))) ) organik tarım lafı edip daha sağlıklı bir doğal yaşam isteyen, hobi, sonra ticari ama zevkle bu işleri yaparak stress elektrik yüklerini toprağa vermek isteyen, bir kuşak öncesinin toprakla uğraşanların çocukları olarak bu özlemle yoğrulan biri olarak aniden aranıza katıldım. (negatif yükleri siz alırsınız artık)))

3- soilless gibi çok iddalı bir kullanıcı adını burada çok emeği geçen arkadaşların hakkettiğine inanıyorum ancak bu adı almamın tek nedeni haikaten şahsıma ait şu anda 1 mt2 toprağım olmaması. ama şu anda.

4- ilk mesajımda da belirttiğim gibi haftasonu gazetede okudum, o andan sonra burayı keşfettim. harbiden 5-6 gündür topraksız tarım alt konu başlıklarını 2007-2008, 2008-2009 mümkün olan tüm detaylarını , fotoğraf, şema, resim, uygulama örnekleri, münazara, her detayı ile okudum. kopyaladım (izninizle) inceledim. Bu kadar özverili, samimi, ticari, kar kaygısı gütmeden, içten, saygılı bir paylaşım olabileceğini hiç ama hiç tahmin edemezdim. Toprağın her an her şeyi veremediğini, bitkinin ihtiyacı olanı zevkle, sistemle, severek, onları yeni doğan bebek gibi algılayarak verildiğini, başarmanın, önermenin hazzının yaşandığını ibret ve zevkle okuyarak, görerek keşfettim.

İlk mesajımda biraz ukalalık ederek başladığımın farkındayım. Ama bu bilinçli bir başlangıçtı çünkü toprağın gel de al diyerek verebildiğini ec ile nasıl coşturuyorsanız, hafif bir beyaz ukalalığın da forumu coşturacağı düşüncesinde idim.

Buradan edindiğim ve edineceğim bilgilerle en kısa zamanda balkon ve arkadaş bahçesinde uygulamaya başlayacağım. Sn Envor ve Sn Kudret Tezel'e zahmetim olacak sanırım.

Uygulamamı ,

Her aşamasını resimlerle, 5-7 günlük periodik gözlem notları ile ve durgun su, katı ortam (perlit+torf) çeşidi ile ve kapalı balkon, açık arazi çeşitlemesi şeklinde yapmayı ve yabncı kaynaklı bilgileri de sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Bisikletle ilk denememde direk özenle kesilmiş bakımlı bir yeşil çite girmiştim. Bu yüzden Düşüşüm nispeten yumuşak olmuştu. )) Yıllar sonra aynı şeyi bir kez daha yaşayacağım sanırım. Ama sayenizde düşüşüm yumuşak olacak gibi))

Saygı ve sevgilerimle

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön