View Single Post
Eski 26-03-2009, 20:53   #30
johnny guitar
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AyhanMoran Mesajı Göster
Sn. johnny 7 gün önce ektigim 5 adenıum pınkın 2 sini suda beklettigim için çimlendiler diger 3 ünü direk ekmiştim onlardan ses yok.
Ayrıcada 3 harry poter ve 2 tane star of lucktan 2 tane h.p. çimlendi.
Size sorum adenıum çimlendirme uzmanı olarak ;hepsi küçük pet şişenin (250mllik 2 tane şişe 5+5) yanlamasına kesilmiş durumda kalorifer petegi ile duvar arasına streç sararak sıkıştırmıştım şimdi çimlenenler boyca şişenin içine sıgmamaya başladı çimlenenleri aynı toprak karışımı olmak üzere başka bir ortama alabilirmiyim orada yapraklanmaya devam ederlermi çimlendikten sonra(0.5 cm boyunda)sıcaklık kavramı 20 c civarı olurmu yani 3-4 derece aşağısı gibi !
Diğerlerini petek arasında bekliyecegim belki ekilmeden önce ıslanmadıkları için gecikebilirler diye ?
Bana bilgi verirseniz sevinirim.
Sayın Moran ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.Ben uzman değilim, sadece değişik metodlarla ve yöntemlerle Adenium çimlendirmeye başladım ve bunları kağıda döküp acemiden yetiştirme notları diye de diğer arkadaşlara yardımcı olması amacı ile gerekli bölüme yükledim.Gelelim sorunuzun cevabına:Kesinlikle ilk çimlendirme kabından ayırmayınız.Bu işlemi ancak bir aylık olunca yapmanız.Ben 15 günde ayırdım ama diğer bitki ve sebzelerden tecrübem olduğu için.Kök gelişimi daha 7 gün olduğu için olgunlaşmamıştır.Diğer bir kaba alırsanız ya ölürler **** zayıf ve cılız olup hastalıklarla direnci olmaz yani yinede ölürler.İş yerinden eve birkaç tane getirmiştim ve arkadaşlarda meraktan istemişler ve vermiştim.Verdiklerimin hepsi ölmüş.Eve getirdiklerim ise daha cılız büyüyor.Ama işyerinde sıcaklığın 24 derece olduğu için daha iyi gelişiyorlar.Bende peçete ile çimlendirip ekmiştim normal ektiklerimle aynı gün toprak karışım yüzeyine çıktılar.Aslında mantıken daha önce çıkmaları lazımdı.Fakat süre aynı idi.7 taneden 5 tanesinin çıkmasının sebebine gelince tohumlar arasındaki fark tan kaynaklanıyor.Ben tohumlar gelince zaten çimlenecek olanları seçiyorum.Mesela 10 tane tohumdan 2 tane ayırıyorum onuda çimlenmeyeceğini bile bile ekiyorum diğer 8 i çimleniyor ve O 2 tanasi çimlenmiyor.Adeniumlarınızı devamlı nemli tutun.Üst kısımları kuru kalmasın sadece spreyleyerek sulama yapın.Ben plastik seffaf bardaklara ektiğim için şu an kök gelişmlerini takip edebiliyorum.Erken kap değişim yaptıklarım, yapmadıklarımdan daha cılızlar.En hızlı gelişen Adenium arebecum türüdür.Başka sormak istediğiniz konu olursa lütfen çekinmeyiniz sorunuz.
Saygılarımla Johnny Guitar

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön