Tamam.
Ben şu şekilde yapardım: Zemin çim alan ise, yapmayı plânladığım yere önce bir kazık çakardım. Bu kazığa bir ip bağlayarak, ne büyüklükte yapacaksam yani 1,5 m çapında yapacaksam, 75cm uzunluğunda bir ip bağlayarak, dönerek bir daire meydana getirirdim.
Bu dairenin çapı 1,5 m olur.
Önce bu daire içinde kalan çimi, otu herşeyi güzelce temizlerdim. Toprak tertemiz olmalı.
Hazırlamış olduğum, güzel bahçe toprağını bu daire içine sererek hafifçe yüksek bir tepe yapardım. Yan kısma gelen toprakların kaymaması için çeşitli önlemler alınabilir. Ya yeşil plastiklerden ya dar tuğladan veya kütüklerden.
Tepe şekline getirdiğiniz toprağın üst kısmına (yüksek yere) bodur yıldız çiçekleri ekerek bir renk cümbüşü elde edebilirsiniz. Bunları da daire şeklinde ekmekte fayda var.
Daha sonra ekecekleriniz, iri kafalı sarı ve portakal renkli kadife (bodur) çiçekleri olabilir.
Veya şeker begonyaları, kırmızı-pembe-beyaz. Birkaç sıra daire şeklinde ama karışık olarak ekebilirsiniz.
En dış kısma da vapur dumanı. Yine daireyi takip ederek karışık ve en az üç-dört sıra ekerek bu görüntüyü elde etmeye çalışırdım.
Eğer zemin çim değil de çakıl üzerine yapacaksam:
Yine daireyi hazırlar, iç kısımdaki temizliği yapardım. Zemini güzelce düzleştirdikten sonra, buraya siyah naylon döşerdim.(ot çıkmasın diye) Sulamayı kolaylaştırmak için, bu naylonun birkaç yerini (+) şeklinde kesiniz ki sular buradan toprağa aksın.
Daha sonra hazırladığım toprağı yayarak, aynen yukarıdaki safhaları tatbik ederdim.
En son olarak da dairenin dışına (toprak akmasın diye) koyduğum yeşil plastik daha belirgin olsun diye en az 30 cm genişliğinde çakıl döşeyerek daire yapardım.
Düzenleyen Güler : 31-03-2020 saat 15:54
|