Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalahmet
Sayın Oğuz Alper,
Ben incir çeliklerini poşetler içinde balkonda köklendiriyorum(200 adet).Diğer arkadaşlara da faydalı olabilecek Bionem le ilgili bir kaç sorum olacak.Forumu ve Bionem sitesini inceledim.
1-Çelik lerde kökten yapacağımız Bionem uygulamasında da su oranı 1/400 lt midir ?
2-İncir fidesini toprağa dikerken can suyu oranı ve miktarı nedir?
3-Klorsuz su bulamazsak suyu açıkta 1-2 gun bekleterek uçmasını sağlasak olurmu ,yine de sağlıklı olmazmı ?
4-Bionem ile organik NPK ,organik mikroelementlerin (içinde aminoasit olabilir)uygulanması arasında kaç gün olması gerekir?
5-Bionem ile Mikoriza mantarları (Endo Roots soluble) ve azotobaker içeren ürünler uyum sağlayabilirmi ?
6-Çilekte gübre olarak sadece NPK kullandığınızı yazmışsınız tabi ki sizin topragınız farklı ,ph ı 7,7 ,kireci 43-53 arasında olan bir toprakta başta P ve Fe olmak üzere diğer mikro elementlerin de alımı bakımından sadece Bionem yeterlimidir yetmezse ne takviyesi önerirsiniz?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ,sitede problem var demişsiniz ,Bionem siparişi için bana bir e-posta adresi gönderirmisiniz saygılarımla..
|
Sn.Celalahmet ;
İlginize çok teşekkür ediyorum.Sorularınızı maddeler halinde cevaplandırmaya çalışacağım.
1- Çeliklerde kökten yapacağınız Bionem uygulaması su oranı 1lt Bionem 400 Lt çok iyi bir şekilde karıştırılıp püskürtülerek uygulanır.Asla çeliklerinizi bu karışıma daldırma yöntemi yapmayın.Kesinlikle püskürterek uygulayın.Yukarıdaki karışım oranından daha az su ile uygulama için Bionemi bölmeden önce hızlıca çalkalayıp homojen hale getirdikten hemen sonra bölebilirsiniz.
2- İncir Fidelerinizi diktikten sonra 200lt suya 1lt Bionem karıştırılıp her fide köküne 1 su bardağı ( 200cc ) uygulayabilirsiniz.Bu uygulamayı 15 günde 1 kez toplam 3 sefer tekrar etmenizi tavsiye ediyorum.
3- Klor Bionemin içerisindeki bakteriyi olumsuz etkilediği için kuyu suyu tavsiye ediyoruz.Ancak sizin de belirttiğiniz gibi eğer 1 hafta dinlendirme imkanı bulabilirseniz olabilir.
4- NPK ve izelementler i asla Bionem uygulaması ile aynı gün uygulamıyoruz.Ancak Bionem uyguladıktan sonraki toprağınızın sulama zamanı geldiğinde NPK ve diğer uygulamaları yapabilirsiniz.Yani aradaki süre sulama ihtiyacına kadar geçen zaman yeterli oluyor.
5- Bionem uyguladığınız zaman Mikoriza mantarları (Endo Roots soluble) ve azotobaker gibi ürünleri kullanmanıza ihtiyaç kalmıyor. Bionem i kök bölgesine uyguladığınızda içerisindeki bakteri kök bölgesine kolonize oluyor ve hem bitkinin hastalıklara karşı hemde topraktan alamadığı besinleri almasını kolaylaştırıyor ve kök bölgesinde inanılmaz bir saçak oluşturuyor.
6- Biz NPK ve demir , bor , çinko fosforik asit uygulamalarımızı düzenli bir şekilde bitkilerimizin ihtiyacı çerçevesinde damlamadan veriyoruz ve Bionem haricinde kök bölgesine herhan gi bir başka ürün kullanmıyoruz.Bionem bütün bu besinleri mükemmel şekilde aldırıyor.
7- Bionemi uygularken su haricinde hiçbir madde ile asla karıştırmayınız.Kök bölgesine bakırlı bir preperat uyguladığınızda göz taşı da dahil en az 15 gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz.Yapraktan insektisit veya fungusit uygulamasında ilaçların gün süresine göre Bionem uygulayabilirsiniz. Aksi taktirde daha önce uygulanan zehirler Bionem’in içerisindeki bakteriyi olumsuz etkiler.
Umarım sorularınızı yanıtlayabilmişimdir.Yine sorularınız olursa cevaplandırırım.Mail adresimi özelinize gönderiyorum.Sağlıcakla kalın.Sevgiler