View Single Post
Eski 26-03-2009, 00:02   #18
Birol Ketenci
Ağaç Dostu

Birol Ketenci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Aslında demek istediklerimiz aynı. Kanarya, muhabbet kuşu,papağan hepsi zamanında doğadan yakalanıp bi şekilde evcilleştirilmiş, tutsak ortamda üretilip bizlerin ilgisine sunulmuştur. Mutasyona uğratılmaları çok ta önemli değil sonuçta ilk alınan yavrunun ebeveynleri doğadan yakalanmıştır.
Ben yirmi seneyi aşan bir süredir bu kuşun müdavimiyim. Çok kuş besledim çok ta yakaladım, ölen olmadımı ****** oldu ama asla suyu bulamadığı **** aç kaldığı için değil. Hatta son beslediğimi balkonda kerkenez harap etti. Ticari amaçla yakalanmalarına 3-5 kuruş için pazarlarda satılmalarına en az sizin kadar bende karşıyım. Ne yakaladığımı satarım ne de yakalanmış kuşa para verip yakalanmasını teşvik ederim Ama bu konudada bir sınır çizgisi olması taraftarıyım. Senelerce beslediğim sakalardan melez almaya çalıştım başardım da. Amaç sakanın narin namelerini kanarya tonunda yüksek dinleyebilmekti. Son beş yıldır ilgilenemiyorum ancak neden adamların muhabbet kuşuna **** kanaryaya yaptığını biz sakalara yapıp doğadakileri kendi hallerinde bırakıp kafeste ürettiklerimizle bu hayranlığımızı sürdürmeyelim.

Birol Ketenci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön