View Single Post
Eski 25-03-2009, 13:47   #2811
Kahraman Koray
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Afrika menekşesi yaprakları nasıl daha verimli olur?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. Mesajı Göster
Faruk, benzer bir durum bende de var. Doğrusu ne yapacağımı şaşırdım. Yapraklar yavru verip, o yavrular yeterli büyüklüğe geldiğinde anne yaprağı kesip ortamı - toprağı- değişmesin diye hemen yanına yeniden dikmiştim 15 günde en az 8-10 yavru verdi. Sevgili arkadaşlar, tecrübe ile sabitleyerek söylüyorum ki dikilimiş ve yavru vermiş anne yaprak tekrar dikildiğinde, ilk dikimin yarı süresi sonrası yavruluyor. saksıdan alıp almamak konusunda tereddütlerim var, çünkü ben de zengin görünümlü saksılar seviyorum. Önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Necla K okuduğum kadarıyla, yapraklar zedelendiği zaman **** yavruladığı zaman içerilerinde bir çeşit köklendirici ve yavrulatıcı hormon salgılıyorlar. Bir çeşit neslini devam ettirme iç güdüsü olan kimyasal bir reaksiyon ve bu nedenle haklısın, yavru veren menekşe yaprağı tekrar dikildiğinde daha verimli oluyor sanki gübrelenmiş **** hormonlanmış gibi. Bu nedenle menekşe dikenler yaprağa uç kısmından keserek bir uyarı veriyorlar ve bozulacağını ve öleceğini düşünen yaprak bu büyüme hormonlarını salgılıyor. Daha kolay yavru veriyor. Bende de tecrübe ile sabit

Düzenleyen Kahraman Koray : 25-03-2009 saat 13:48 Neden: yazım hatası
Kahraman Koray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön