Bunlar da benim çuhalarım...
Oturduğum ev iki katlı bir apartman. Fotoğraftakiler hergün girip çıktığım bahçenin kel olmasına dayanamayıp, biraz renk gelsin diye ektiğim çuhalar. Yaşar mı diye cesaret edip çok sayıda alamamıştım çünkü bahçedeki toprak alanda, topraktan çok moloz var. Ne kadar kazmaya çalışırsam çalışayım hep moloz parçalarına rastladım ve elimle temizleyebildiğimi temizledim, kalan topraksı yere bu çuhaları diktim. Annemlerin apartmanın bahçesindeki kadar gür ve keyifli olmasalar da yaşamayı başardılar ve Kasım'dan beri çiçekliler. Havalar biraz ısınır gibi olduğunda çiçekleri bitecek gibi göründü ancak peşinden gelen serin hava ile yeniden tomurcuklanıp çiçeklendiler. Muhtemelen bunlar son çiçekleri olur.
Bu sene çok yağmurlu geçtiğinden midir nedir en büyük sorunum sümüklüböcek ve salyangozlar. Bahçede beslediğim kediler olduğu ve kendimin de köpeği olduğu için zehirli birşeyler kullanmak istemiyorum. Kaldı ki sümüklüböcekleri de öldürmek istemem. Bira yöntemini deniyorum ama yanında salata olarak gene de çuhaların yapraklarını yemeye devam ediyorlar. Fotoğrafta çiçekleri ve yaprakları kemirilmiş bazı çuhalar da görülüyor.
|