View Single Post
Eski 24-03-2009, 22:33   #357
kaju
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Ben hala hazır mamaların daha ekonomik olduğunu savunuyorum. 2 kangal için 15 kilo mama 15 gün rahat yeter. orta halli 90 liralık mama ve 120 liralık mama alıp karıştırırsınız. Ayda 210 tl yapar günlük 7 liraya ikisini beslersiniz. En kaliteli mamaları alsanız ayda 300 günlük 10 lira maliyeti olur. Minik terier değilki koca kangal ev yapımı mama ile de doymaz. Nette bir kaç tane mama tarifi buldum buraya kopyalıyorum.
Az kalsın unutuyordum. Kaktüs bilgiler için çok teşekkür ederim.

Tarif 1
1,5 kg et(yazın yağsız kuzu eti-kışın tavuk **** lop et)
yarım paket pirinç
1kg kabak
1 paket brokoli
1 paket brüksel lahana
7 diş sarımsak
her güne 1 kaşık zeytinyağı **** elma sirkesi

Tarif 2
MALZEMELER:

1-2 kilo yemeklik tavuk(kırıntı)
2-300 gram havuç
3-3 adet iri patates
4-2 su bardağı pirinç
5-bir adet büyük boy brokoli
YAPILIŞI:
Önce tavukları iyice yıkadıktan sonra haşlayın ve tüm kemik ve kıkırdaklarını temizleyin daha sonra havuçları patatesi ve brokoliyi küçük küp parcaları halinde doğrayın.(patates ve havuçları soymak şartıyla)pirinç ve bütün malzemeyi de elimizdeki haşlanmış tavuk etiyle birlikte dökmediğimiz tavuk suyuyla haşlayın. En sonunda bu malzemeler pirinç ve patates sayesinde lapalaşacagı için ezme çırpma gibi eziyetlerden de kurtulacaksınız.

Tarif 3
MALZEMELER:
1-4 veya 5 parça iri dana but kemiği(düzgün parçalanmış)
2-yine patates ve havuç(5 er adet irice)
3-istenirse mikserde geçirilmiş pırasa
4-yine mikserden geçirilmiş semizotu.(iki bağ)
5-2 su bardağı pirinç
Yapılışı:
kemiklerle beraber tüm malzeme haşlanır. daha sonra kemiğin içindeki ilikler alınır ve karışıma eklenir. kemikleri de çöpe atarız tabii ki. size yaklaşık bir haftalık mama da çıkmış olur.

Tarif 4
MALZEMELER:
1-2 Kilo kadar sardalya
2-3 su bardağı pirinç
3-bulunabilirse 300 gram soya fasulyesi
4-100 gram tavuk ciğeri
5-eğer imkanınız varsa midye(4 5 adet)
6-seçmez ve yer diyorsanız 8 veya 10 dal roka(mikserden geçirilmiş)
Yapılışı:
önce kettle ile su kaynatalım bu arada sardalyaları iyice temizleyip fileto haline getirip kılçıklarından arındıralım.ama çok dikkatli olmalıyız hiç kılçık kalmamalı. daha sonra tüm malzeme haşlanır.en son olarak midyelerin kabuğundan etini ayırıp karışıma eklenir. bu arada kabukla işimiz bitmedi. kabuğun iç yüzeyindeki parlak kısım bir bıçak yardımıyla çok hafif kibarca sıyırılır.mineral değeri açısından zengin ve dostlarımızın ihtiyacı var.

Tarif 5
Gerekli malzemeler:
1 kilo pirinç
6 demet semiz otu
1 kilo kıyma

6 demet semiz otunu temizleyip doğradıktan sonra 20 dakika kadar haşlayın. 1 kilo kıymayı bol suda haşlayın. Kıymayı haşlarken kullandığınız suyu, pilav için kullanın. Pişen semiz otunu blenderdan geçirin (tercihen bir kova içerisinde). Daha sonra kıyma ve pilavı aynı kova içerisine koyun ve kepçe ile karıştırın. Oluşan karışıma sakın şeker, tuz, baharat gibi şeyler ilave etmeyin.
Kepçe ile, köpeğinizin yiyeceği kadar bir ölçeği buzdolabı birer öğünlük olacak şekilde saklama poşetlerine doldurarak buzdolabının buzluğuna atın. Her öğünden 12 saat önce buzun çözülmesi için yemeği dolaptan çıkarın.
Sebze olarak zararlı olmayan başka sebzeleri de deneyebilirisiniz.

Kurabiye tarifi
Malzemeler:
İki ölçek un
Yarım ölçek süt tozu
Yarım çay kaşığı ezilmiş sarımsak
Bir knor bulyon (tavuk ya da dana farketmez)
Bir yumurta
Bir ölçek soğuk su

Un, süt tozu, sarmısak tozu, şekeri ve rendelenmiş dana bulyonu yumurta ile birlikte karıştırın. Çok az sıvı yağ ile yağlayıp 150 derecede yarım saat pişirin

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön