İyi Akşamlar diliyorum,
Sevgili üye arkadaşlarımın saka kuşu ile ilgili yazılarını okudum.Onların bu çok albenili görünüşüne ve ötüşlerinin güzelliğine hayran olmamak elde değil ancak önemle vurgulamak isterim ki ülkemizde bilinçsizce yakalandıkları için evvela yakalanış sırasında ve daha sonra tutsak hayata intibak etme sırasında yakalanan gelişmiş saka kuşlarını hemen hepsi uyum sağlıyamıyarak bir iki gün içinde hayatlarını kaybetmektedirler .Şimdi tam yavru zamanı olduğu için sürüler halinde yakalanan ve gizlice satılan bu çok güzel kuş yavrularıda önemli ölçüde (tutsak hayatta bakılamadığı için)telef olmaktadırldr.Zaten
Buna engel olmak için yasalarımız Saka,ispinoz,Baştankara, Flor,gibi sayıları gittikçe azalan göçmen kuşlarımızı yakalamayı ve satmayı yasaklamıştır.Gerçi her yasakta olduğu gibi bu yasak da zaman zaman delinse de üye kardeşlerimin bu çok nadide ,kuşlarımızı satın almamakla, yakalayan ve satanları ,ikazlarla memleketimizde de hem çoğalmalarına yardım edecekler hemde çok güzel ötümlerini tabii yaşamlarında duyarak ve görerek daha çok seveceklerdir.Umuyorum ki bu yazımdan sonra bütün üye kardeşlerim isimlerini saydığım bu göçmen kuşları memleketimizde satın almıyarak veya tuzaklarla yakalamıyarak talep yokluğu sebebi ile bu işi profesyonel yapan avcılarıda heveslendirmemiş olurlar.Bir Kanarya ile kuş beslemek hobilerini tatmin edecekleri inancıyla tekrar satın almıyan ve yakalamıyan kardeşlerime bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum.
|