View Single Post
Eski 24-03-2009, 16:57   #771
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Sevgili omar,

Saksı harcında bu malzemeleri ve de bu oranlarda kullanman belli bir kaynağa dayanıyor mu, yoksa sen de çeşitli bilgilerle böyle daha iyi olacağını düşünerek mi böyle yaptın?

Ben de bu hafta sonu bir yapı marketten Anadolu marka torf almıştım organik ürün ile humus katkılı; onun da ambalajında ph'sının 5.5 civarında olduğunu hatırlıyorum.

İyi sonuç aldığınıza sevindim; zira son günlerde internette kimi yabancı üniversitelerin gardenya üzerine çalışmalarına ilişkin makalelerini inceliyorum; kökleri saksı değişimine çok hassasmış gardenyaların.

Ben de üç hafta evvel, tenekesi epeyce çürümüş olan gardenyamı bir başka teneke saksıya almıştım. Sonra en fazla 2 saat kadar doğrudan güneş alan yere aldım yeni saksısındaki gardenyamı, 3 haftadır mutlu mesut; yeni sürgünler ve goncalar var bir sürü...

Sizinkinin de neşesinin yerinde olması çok güzel; zaten iç mekan gardenyalarımzın tam canlanma dönemi.

Bu arada sizin yazınızdaki bir bölümü gerçekten de tam olarak anlayamadım; rica etsem o kısmını biraz açıklayabilir misiniz?

"Toprakları 2008/bahar aylarında almıştım. Üreticilerin yeterli oluşum süresini göz önüne aldıklarını düşünsek de, 1 yılda ben bekletiyorum. Buda kullanımda kendini belli ediyor."

"Üreticilerin yeterli oluşum süresi" nedir? Siz 1 yıl ne için bekletiyorsunuz? Kullanımda kendini belli eden tam olarak nedir?

NOT: Halen GARDENYADAN NASIL TOHUM ELDE EDEBİLİRİZ sorusuna cevap bulamadık!

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön