View Single Post
Eski 24-03-2009, 16:39   #681
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Her ürün yerinde fiyat buluyor maalesef. Ürün bir kaç sene öncesine kadar lokal dağıtımla pazarlanıyordu ancak şimdi ulusal düzeyde bayiik sistemiyle pazarlanıyor, yinede ürünün 2 yıldır fiyatıbnın sabit (55 lira+KDV) olduğunu iyi biliyorsunuz ve alabilmişseniz muhtemelen size özel fiyat uygulamışlardır ayrıca BMR TARIM ürünün fiyatını bu rakamda sabit tutma kararı da almış durumda.

Fiyat belirlemede sabit fiyat olduğu kadar bayilerin kar marjıda düşünülmek zorunda. Firma da oturup sabit bir fiyat belirlemiş ve tüm memlekette taban fiyat belirlemiş. Antalyada bir firma ile bayilik görüşmesi yapıldı eğer iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder dendi. Farkına varılıyor yavaş yavaş ve gerçekten Hüseyin bey gibi insaflı insanların elinde 55 lira çok düşük fiyatlar tabi yaptığı işi düşününce.

Kullanımına gelince dekara 200 cc veriyorsunuz bakteriler bir kaç günde kentrilyonları bulan sayılara ulaşıyor veya bazende topraktaki sizin göremediğiniz bir arızaya takılıyor ve onunla uğraşıyor B5A ve etkisi görülemeyebiliyor oysa bakteri bu dururmu, sadece etkisi uğraştığı şey yüzünden sekteye uğruyor. Bu etkileri tecrübe ettim de söylüyorum. Antalyada toprağın demir kustuğuna şahit olmuştum öyle bir çözüm yapmıştı ki.

Geçen yıl etkisini iyi gördüm, bu yıl B5A yı daha bilinçli ve etkili kullanacağım.

Sn. Selahattin YILMAZ;

Değerli Hemşerim, bir ürünün satış fiyatına etki eden en büyük unsur ürünün maliyet hesaplarıdır (hammadde, ambalaj, işgücü vs. gibi) diye biliyorum. "iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder" gibi bir satış fiyatı ayarlaması, kusura bakmayın ama, bir önceki sayfada ki arkadaşların belirttiği gibi "fırsatçılık"tan öte bir şey değildir, olamaz.

Yani, her ürünün bir maliyeti ve bunun karşılığında bir ederi vardır. Tamam ürünün yüksek başarı elde etmesi, popüler olması benzerleri arasında maliyetleri aynı bile olsa belli bir fiyat farkı yaratması kaçınılmaz olacaktır. Ama piyasa da, üzerindeki etikette organik sıvı gübre olduğu yazan 4-5 Liraya bile ürünler varken bu ürünün 35 Lira olması bile sizce büyük bir fark yaratmıyor mu? Kalmışki üretim maliyetindeki artış vs. belirtilmeden "iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder" gibi bir savunma inanın beni bu üründen direkt olarak soğuttu. Tamam başarı bir Türk firmasının olabilir, gurur da duyabiliriz ama bu eğer tabiri caizse "bizleri kazıklamak için kullanılacak"sa hadi gurur duyun bakalım.

Yine Türkiye'nin gururu bir beyaz eşya markasının, üretim yeri olan Türkiye'de, yurt dışından neredeyse iki katı fiyata satıldığını duyunca o markanın mağazalarının bile önünden geçmez oldum. Lütfen yanlış anlamayın, umarım öyle değildir, ama sizde takdir edersiniz ki, milletimizin enayi yerine konulması da hiç hoş bir durum olmasa gerek.

Bunu sadece bu ürün için yazmıyorum, her adam gibi ürün üretipte, bunu fırsatçılığa çevirmeye çalışanlar için yazmak gereksinimi duydum. Şahsa veya firmaya saldırı olarak algılamayın, uzun süreli bir doluşun bir anlık patlaması. Görüşümden dolayı kırılacak insanlar olursa şimdiden özür diliyorum.

Selamlar, saygılar.

Düzenleyen BalıkcıSerdar : 25-03-2009 saat 00:25
BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Başa Dön