Uzun zamandan beri bütün konuları okudum ve bende birşeyler katmak istiyorum
Herkeze merhaba yaşadığım bir deneyimi sizinle paylaşmak istedim. 4500 metre kare kiraz tarlamda 10-12 senelik ağaçlarımızın uç kısımlarında yani yeni filizlerde yanık gibi kurumalar oluyordu sonra o hasatalığı bulan dal kesilmediği sürece aşığıya kadar kuruyordu ve 12 yılın boyunca gözünüz gibi baktığınız ağaçlar tam verim alıp meyvelerini yemeye başladığınızda onca senelik maddi ve manevi emeğin karşılığı kuruyup yok oluyordu ve çok üzülüyordum. bu sorun sadece benim değil tüm ilcenin bir sorunuydu sonra birgün ne yapabilirim **** uzman arkadaşalar neler önerebilir diye internette gezinirken b5a ile tanıştım bir şekilde yönetim kurulu başkanın telefonuna kadar ulaştım bizim sorunlarımız anlattım onlara ve dediki ben sana bu üründen 4 tane ücretsiz olarak gönderiyorum dedi ve 3 gün sonra kargo ile elime ulaştı kullanımı harfi harfiyen uyguladım ilk uygulama olarak meyveler toplandıktan sonra 16/06/2008 tarihinde uyguladım ugulama esnasında tarlanın içinde domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, çilek, kavun ve karpuz vardı sebzelerde 20 gün sonra bir farklılık gördüm daha koyu renklerde ve daha çanlı görünüyorlardı meyve ağaçların ortlama 45 gün sonra kuruyan filizlerim yeni sürgünler atmaya başladı inanmak biraz güç geliyordu ama gerçekti yeni dikilen aşılarımın filizleri normalden daha hızlı uzamaya başladı ve belki inanmayacaksınız ama sene sonunda 2 yıllık aşılarımı görenler 3-4 yaşında zandediyor ve herkez ne kulladığımı büyük bir merakla soruyordu sonra 2. uygulama olarak 3 ay sonra uyguladım 16/09/2008 tarihinde tarlamın içindeki sebzelerim 2. uygulamadan sonra daha çok sebze vermeye başladı ve kasım ayının ilk haftasında herkezin tarlasındaki sebzelere soğuk vururken benim sebzelerime kasım sonunda vurdu ve o tarihe kadar inanılmaz verim oldım herkez halen merak ediyor ne kullandığımı bu yıl herkeze bu ürünü önereceğim ve bu yılda videolarını çekeceğim gecen yıl ile bu yıl arasındaki farkı gerek kendim gerekse herkeze isbat için göstereceğim bence mucizevi bir buluş eğerki zararı olsa onca kurum ve kuruluşlar insan hayatını tehlikeye atmamak için sertivikasyon verip onaylamazlardı. ziraatcı arkadaşlar kesinlik yanlış anlamayın beni ama birazcık kendi menfeatları için bu ürünü çok eleştiriyorlar sizler benim ne demek isteğimi anladınız belki bilgim yok af ola özür dilerim ama bence ticaretten çok bu ürünü nasıl değerledirip **** daha ne tür yararları olur diye araştırmayı denemiyoruz? çölleşen, nevşehir gibi toprakları kapanan yerlerimiz neden tekrar yeşillendirmiyoruz? dünyada neden ilk olmak için çabalamıyoruz?
|