Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lal08
selam amazonn, açai tohumları satan şu sitenin "tohum büyütme kılavuzu" sayfasında tavsiyeler var aslında ( http://www.acaipalmseeds.com/growguide.htm)
Climate: Subtropical or tropical, Frost-free regions all over the world. Bu konuda yapıcak bi şey yok, ben İstanbuldayım, direk ev içinde saksıda büyütücem. Sen fideler büyüyünce kışın korumak şartıyla Antalya'da belki dışarda yetiştirebilirsin. Mesela ABD'de Florida'da bile kışın korumak gerekiyormuş, ancak Hawaii'de falan korumasız rahat yaşıyorlarmış.
Soil: Typical potting soil, rich soil with decomposed organic matter. Bu yorumdan yola çıkarak, bende normal torf kullanmayı düşünüyorum.
Soak acai seeds for 1 or 2 days in warm water on arrival. Germination requires wet soil at warm temperatures. Sprouts will need covering to keep in humidity and heat like in the picture. Use a desk lamp or seedling heat mat for heat. The process can be done outside in tropical temperatures. Bu yazanlardan da 2 gün ılık suda tohumlar bekledikten sonra, gene ılık ortamda, ıslak toprakta üstü kapalı bekleticemizi anlıyorum tohumları. Peki üstünü neyle kapıycaz? (sen ne düşünüyosun bu konuda, tohum kabının üzerine naylon mu geçirsek mesela?)
Red spikes should appear after 2 weeks and leaves slowly appear in the following weeks. Zaten başarılı olup olmadığımız 2 hafta içinde belli olacak
When the palms are planted in ground they will benefit from frequent waterings. Acai palms thrive in a habitat that is frequently flooded. Acai palms benefit from rich soil with plenty of organic matter. In a tropical climate it should take roughly 4 years to receive the first acai berries. Büyümüş fidelerin 4 yılda meyve vericeğine ama çok bol su sevdiğini söylüyor bu kısım. Dediğin gibi bataklık gibi bir ortam resmen.
|
verdiğin değerli bilgiler için teşekürler...
çimlenme süresi kısaymış....benim gibi sabırsız kişiler için ideal...
noni için 2-3 ay nasıl bekleyeceğim bilemiyorum..