View Single Post
Eski 24-03-2009, 09:49   #350
kaktüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim.

Şimdilik, haşlama kemikli ete, tavuğa, balığa, zaman zaman havuç, brokoli, patates, bulgur, tel şehriye, makarna ekleyerek, karıştırıp, pişiriyorum.

Yoğurt ekmek de veriyorum.

Bilgi aktarımında bulunduğunuz için teşekkürler, yazdıklarınızı okumaya devam edeceğim.
Eczanelerde rahatlıkla bulabileceğiniz glukozamin katkısını muhakkak öneririm.
Tablet şeklinde satılır, 2 günde 1 tablet veya günde 1/2 tablet şeklinde verebilirsiniz.

Bir de eğer varsa haftada bir balıkyağı... Omega asitleri için. Böylece en azından beslenme eksikliğine yol açmaz ev yemeği vermeniz. Size çok maliyet de getirmeyecektir.

Çiğ besinleri vermenizi tavsiye etmem mesela yumurtanın çiği. Ancak haftada bir hazırladığınız karışıma inmesine yakın yumurta kırıp verebilirsiniz. (Görüntüsü kötü oluyor ama yapacak birşey yok) Kabuklarını vermeyin. Onun yerine yoğurdu kalsiyum kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Yumurtanın kabuğunda ve çiğinde tavuktan bulaşabilecek virüsler olabilir.

Ha bir de öğün sayısı. Yavru köpekte 3 öğün olmalı. Yetişkin olduklarında çoğu kişi size 1 öğün verin yeter dese de siz siz olun genellikle 2 öğün şeklinde verin. Neden mi? Çünkü midenin 24 saat aç kalıp sonra birden yiyecekle dolması hem sindirim problemlerine hem de asit salgısı yüzünden gastrite neden olabilir. Yavruda ise besin emiliminin maksimum olabilmesi için 3 kere verin. Bu demek değildir ki 3 kez verince daha çok yiyecek. Günlük besin miktarını 3'e bölmek ve 2'ye bölmek benim bahsettiğim.

Alman çoban köpeklerini özellikle yavrulukta çok şişmanlatmamak kalça sağlığı açısından çok çok önemli.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön