View Single Post
Eski 24-03-2009, 01:15   #173
ormancık
Guest
 
Mesajlar: n/a
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ceviz Mesajı Göster
Ben de bir püf nokta söyleyeyim.

Yoğurdu yaparken, sütü maya ya da yoğurtla karıştırdıktan sonra içine bir tutam tuz atarsanız yoğurdunuz çok tatlı oluyor ve kolay kolay ekşimiyor. Bu bizim aile tarafından yeni öğrenilmiş bir şey ve şu an çok gözde. Denemenizi öneririm, yoğurt sanki içine şeker katılmış gibi oluyor.

Bu arada şekerli yoğurt da güzel olur. Küçükken çok yerdim.
Sn. ceviz,

Dün kafama göre değişik bir yoğurt yapayım dedim.Maya olarak kullanacağım yoğurdun içine bir tutam deniz tuzu atıp karıştırdım ve daha sonra sütün içine karıştırdım Yaklaşık 5 saat kadar bekledikten sonra tencerenin kapağını açtım ve ne göreyim süt callan cullan. Ama aldığım şişe sütüne yazık olmasın ve merakımın nereye varacağını görmek adına (ilk yapıyorum ve yeni birşey üreteceğimi belki de her zaman hayalini kurduğum bıçakla keserek yiyebileceğim bir yoğurda ulaşacağım düşüncesiyle kapağı kapatıp bıraktım.

Sabah açtığımda fena gözükmüyordu ama en azından callan cullan (sulu) değildi.Yoğurdumu buzdolabına kaldırdı.Akşam geldiğimde tadına bakınca Aman yarabbi ne kadar tatlı bir yoğurt olmuş bilemezsiniz.(ama siz zaten biliyormuşsunuz.)

Gerçekten yeni bir şey keşfedemediğim için üzüldüm ama bu kadar tatlı yoğurdu da ilk kez yaptım. Ben tatlı yoğurt severim de. Keşke ağaçlar.net'e daha önce üye olsaydım da yazınızı daha önce okusaydım bu kadar beklememe gerek kalmazdı.

Ağaçlar.net'e birkez daha teşekkürler.

  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön