View Single Post
Eski 23-03-2009, 20:34   #172
KaRaMeLa
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Tam bir yogurt tutkunu olarak bu ulkeye geldim geleli yani yaklasik 8 yildir yogurdumu kendim yapiyorum. Turkiye'de de surekli annem yapardi. Hic market yogurdu almazdik evimize.
Arkadaslarimiz cok guzel tarif etmisler. Cok ta kolay zaten ama bende birkac ayrinti vermek istedim. Mayalandiktan sonra uzerine havlu pecete serin ve kullanacaginiz zaman peceteyi ya degistirin ya da suyunu s1k1p tekrar serin ki yogurt suzme yogurt kivaminda olsun. Bir nevi suyu tahliye ediyorsunuz.
Ben surekli 5 kiloluk aliyorum, kaynatiyorum, cam kavanozuma koyuyorum, ilimasini bekliyorum - serce parmak testi uyguluyorum - birkac yemek kasigi yogurdu bir kasede bir guzel cirpiyorum, uzerine birkac kasik sut ekleyip yogurdu sulandiriyorum sonrada tum kaseyi sutumun icine bosaltip bir sefer karistiriyorum, agzini kapatip, uzerine kucuk bir battaniye ortup mayalanmaya birakiyorum.
Ben seker bazen katiyorum ama cogu kez unutuyorum hic basarisiz olmadim.

not: sut normalinden biraz sicak mayalanirsa eksi olur. - Eksi sevenler icin - normalinden soguk olursa kremamsi , sunen, uzayan bir yapisi olur ki buda yogurdun iyi olmadigini gosterir.

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön