View Single Post
Eski 01-09-2006, 13:32   #10
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Konuya dönecek olursak....

Sevgili Arsakay;
Sen dedin, ben dedim, siyaset şöyle, politika böyle derken konudan uzaklaşıyoruz. Ben siyasetten uzak, siyaseti sevmeyen biri değilim. Tam tersine yakın geçmişinde siyasi kimliği olan biriyim. Ancak yaşam tarzım gereği bazı olguları mutlaka birbirinden ayrı tutmaya özen gösteririm. Bunların en başında ailem kavramı gelir sonra da iş hayatım. Yaşama dair her hareket tarzının kendine göre ayrı yeri ve zamanı vardır benim için. Bir de odaklanmayı çok severim. Bu gün için siyanür liçi ile altın elde edilmesi ise öncelikli olan, bu konunun önce teknik, bilimsel olurunun veya olmazının tartışılmasına odaklanırım. Daha sonra ekonomik açıdan ve çevre faktörleri ile bağlantısını araştırırım. Toplumsal fayda ve zararlarını tespitten sonra bu konu üzerine üretilen politikaları inceler duruşumu ona göre koyarım.

Ne bileyim belki de bu konu için kendime böyle bir program çizmişken, karşımda yanlış anlaşılmaktan ötürü yanıtlamam gerekenlerden tutun , ta ki; bu iş üzerine dönen politikaların konunun açılımından daha öne geçmesine kadar bir çok sebep bana göre incelemelerimizi gereksiz uzatıyor diye düşündü beni.

Haklı olabilirsiniz, mutlaka bunlar da tartışılmalı. Fakat ben bu güne kadar bu tür tartışmaların bir konsensus ile, anlaşma ve müşterek bir kararla sona erdiğine tanık olmadım. Oysa önümüzde belki de ulusumuz için çok önemli, yararlı olabilecek, çözüm bekleyen bir konu var. Bana acele ettiren konunun önemi olsa gerek diye düşünüyorum.

sağlıklarla kalın...

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön