Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yalnız Çınar
Dededen, atadan kalma teknolojilerle, hurda altını saflaştırırken, altın madenlerinin çalıştırılması ile kurulma mecburiyeti hasıl olacak altın rafinerilerinin, bugün sadece Avrupa'da Almanya'da olduğunu biliyormuyuz?
Rafinasyon işlemlerinin Almanya'da yapılmasının yanında Türkiye'de de yapıldığında Almanyayı altın ihraç eden ülkeler içerisinde Türkiye ile birlikte anılmasının sonuçlarını düşünüyormusunuz?
|
yukarıdaki yazılan sonuca göre yabancı yatırımcılar altını bizim ülkemiz adına,bizim içinmi çıkartacak?
Koza altın şirketi,çıkartacağı altını, merkez bankasının kasasına verecek sonra hükümet bunun ihracatınımı yapacak?
yalnız çınar,
yazdıklarım ile seni rahatsız ettim ama bu konu ile ilgili bir kaç zamandır ilgiliyim (belki bende bir maden işletirim

)
alıntılarım siyasi ve ideolojik görünüyor olabilir ama benim bunları okurken aklıma gelen tek şey;altın madenlerine karşı çıkan kişilerin ülke çıkarları için ve sağlıkları için çaba gösterdikleri hatta tepkilerini haklı çıkaracak bir de yargı kararları bile var.
Altın madeni işletmeciliğinde soru işaretleri dolu,
ve eğer yasal olmayan bir şeyler dönüyorsa (ki iddialara göre yasal olamayan çok şey dönüyor) bunu cezasını yargı karşısında eninde sonunda vereceklerdir.
Kim olursa olsunlar.
Bir kaç yerde okuduğuma göre ve sizinde yazdığınız gibi
madenlere yasal izin verilmemesinin sebebi Almanyanın altın ihracatının %90 elinde tutuyor olmasıymış ve asılsız provakosyonlarla bizi(Türk ulusunu) altın madeni düşmanı yapıyorlarmış.
Almanya ihracatını yaptığı bu altınların tümünü, kendi ülkesinden mi çıkarıyor?
Yoksa başka ülkelerin topraklarından çıkarıp pazarlamasınımı yapıyor?
eğer topraklarındaki altınla ülkeler zengin oluyorsa zambia, zimbambe gibi ülkeler neden fakirler.
Bu sorular kafamı kurcalıyor.
ve konu hakkında engin bilgilerim falanda yok sadece öğrenmek istiyorum.
(Sitenin en çok soru soran üyesi olmayda adayım

))