Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Pembe yaseminin bakımı, budanması ve gübresi konusunda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Sn.snowman77'den aldığım pembe yaseminimi büyük bir saksıya geçirmiştim ancak yeni sürgünler vermesine rağmen bazı yapraklarda kuruma var. Şimdilik ev içinde tutmak zorundayım çünkü dışarısı yeterince sıcak değil. Sürgün verdiğine göre yerini sevmiştir diyorum ama bazı yapraklarındaki kuruma canımı sıkıyor. 
Yeşille işaretli yer sürgün, kırmızı olansa kuruyan kısımlara bir örnek.
|
Sn.Sûz-i Dilârâ,
Geçen yıl bu zamanlarda Antalya'dan 2 kök Pembe Yasemin getirtmiştim. Bazen balkonda bazen de ev içinde duruyor (1 aydır Balkonda -2 C ile tanışdı

). Soğuk etkilemedi. Sadece yeni sürgünlerin rengi biraz koyulaştı, kahverengimsi oldular.
Kuruyan yaprak ve dallara gelince. Bende de çok oluyor, telaşa gerek yok. "Çıtır-çıtır" kurumuş olan dal ve yaprakları temizleyin. Yenileri hemen gelecektir.
Ben şöyle düşünüyorum; bitki bana budanması gereken dallarını işaret ediyor!
Bende o dalları buduyorum. Ayrıca şekillendirme istediğime bağlı olarak da budama yapıyorum. Şu an boyu yaklaşık 2 metre. Şubat ayında da çiçeklerini açtı. Evin içi mis gibi koktu, hatta bazı insanlar rahatsız bile oldu.
Sonuç: Merak etmeyin, gönül rahatlığı ile büyütün... Hoşça kalın.