Konu: Poğaça
View Single Post
Eski 23-03-2009, 06:22   #17
KaRaMeLa
Ağaçsever

KaRaMeLa's Avatar

Giriş Tarihi: 08-06-2008
Arkadaslar bir pogaca tarifi de benden olsun. Surekli yaptigim bir tarif. Bu tarif mayasiz hamurla yapiliyor ve orta boy firin tepsisi ile bir tepsi cikiyor. Yani fazla olmadan acilen biseyler yapmaniz gereken durumlarda deneyebilirsiniz. Ben dakika tutuyorum yogurup tepsiye dizip firina atmam tam 10 dakika.

Malzemeler :
Bir cay bardagi zeytinyagi ( ben misir ozu kullaniyorum)
Bir cay bardagi yogurt
Bir cay bardagi eritilmis margarin veya tereyagi
Bir yumurta ( sarisi uzerine)
Bir paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Alabildigince un

Ic malzeme olarak dilediginiz harci kullanabilirsiniz. ( ben genelde zeytinli yapiyorum )

Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip icerisini harci koyun ve yuvarlayip tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi ve arzuya gore susam veya corek otu kullanabilirsiniz.

not: Bir deneme sonunda sonucu cok hos oldu. O da: birgun bu tarifi patatesli yapiyordum ve normal ceviz buyuklugundeki parcalari elimle biraz acip harcini koyup kapatiyordum ama bununla zaman cok kaybedecegim diye vazgecip kalan hamurdan yine ceviz buyulugunde parcalar aldim bir kasik kadar patatesli harcida hamurla birlestirim biraz yogurdum. Yani patatesli harcla hamuru bir guzel yogurup yuvarlayip dizdim. Onlarda guzel oldu. Hatta daha guzel oldu

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön