View Single Post
Eski 22-03-2009, 17:03   #144
thares
Ağaç Dostu
 
thares's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 223
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Berduray haklısın bende merak ediyorum. Bazı yumurtaları folluktan atıyorlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster

Bir sorun daha var. Birbirlerinin tüylerini yiyorlar. Bazan tüleri neredeyse hiç kalmıyor. Birinin kuruğunu yolmuşlar. Acaba vitamin eksikliği mi var. Kapalı kalıyorlar. Mısır buğday ve hayvan yemi veriyorum. Bu sorunu bilen arkadaşların bilgilendirmesini rica ediyorum.

Kanibalizm
Tavukların birbirlerini gagalaması ve yaralanmasına sebep olan bir hastalıktır. Sebebi tam olarak bilinmemektedir. Özellikle kalabalık, sıcak ve çok güçlü ışık kaynakları ile aydınlatılan kümeslerde görülür. Yemlerinin iyi olmaması, tuz başta olmak üzere bazı mineral maddelerin eksik verilmesi de kanibalizm hastalığına neden olur.

Hastalık görülen kümeslerde tavuklar birbirlerinin tüylerini yolmaya, gagalamaya başlarlar. Tavuklar yaralanır. Hastalık olan kümeslerde yemlerin daha iyi ve bol verilmesi, içme suyuna tuz konulması, sıkışıklığın önlenmesi ve iyice havalandırılarak sıcaklığın azaltılması gerekir. Yaralı hayvanlar ayrılıp yaralı tedavi edilmelidir.

Tuzun verillişi (FİKRET Kardeşimizin Önerisi) ancak veriliş biçimi suya katarak değil yeme az miktarda konarak verilir. Suya koyduğunuzda hayvanlar isal olurlar. Kanibalizim daha da artar eğer kapalı kümeste ise tavuklarınız camlara kırmızı şeffaf kâğıt koyun çünkü o zaman kanı göremezler ayrıca çok kalabalık sürülerde de olur protein düzeyini artırın ve yemlerine yulaf serpin


Düzenleyen Todor : 22-03-2009 saat 17:31 Neden: Karakter boyutu
thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön