Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha
Sayın Oğuz bey,
Bitkilerime ilk bionem uygulamasına bugün yaptım. 1.25 püskürtmeli sprey kabına iyi su ve mutfak ölçü kaşıklarımdan bulup, bu işe ayırdığım 5 ml ölçü kaşığı ile bir ölçü bionem koyup iyice karıştırdım. (çay kaşığı ile ölçtüm aşağı yukarı dediğiniz miktara denk geliyordu) Hemen hemen birçok bitkime, fidanlarıma uyguladım. Yağışlardan dolayı yeterince saksılar suya doymuşlardı topraklarına da az miktarda köklerine gidecek şekilde verdim. Dediğiniz gibi her hafta bu şekilde uygulamaya devam edeceğim.
Sormak istediğim bir konu var.
Bitkilerime bu güne kadar devamlı hazır torf kullanıyordum. Bazı bitkilerin toprak ihtiyaçlarını okurken bir miktar bahçe toprağı da ilavesi isteğini öğrenince yandaki boş arsadan bir miktan toprak aldım ama ilaçlama imkanım yok. Bu toprakta oluşacak olumsuzlukları bionem uygulayarak bertaraf edebir miyim?
|
Sn.Feriha Hanım;
Bahçeden aldığınız toprağı daha öncede söylediğim oranlarda su ile karıştırarak bu toprağı karışımlı su ile doyurunuz.Toprağınızda oluşacak olumsuzlukları mükemmel şekilde bertaraf etmiş olacak ve aynı zamanda toprağınızdaki mevcut besinleride bitkilerinizin almasını kolaylaştıracak.Bu uygulamadan sonra toprağınıza gönül rahatlığı ile tohumlarınızı veya bitkilerinizi ekebilirsiniz.Sevgiler