View Single Post
Eski 31-08-2006, 19:22   #29
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Red face Keskin sirke küpüne zarar verir...

Sevgili biotrader;
Yazında ''evet Yalnız Çınar; dolduk artık patlamayı bilinçli yapmak gerek'' demişsin bana mesaj olarak.
Bana kalırsa patlamaya, çatlamaya gerek yok. Asıl yorumları ve incelemeyi, araştırmayı bilinçli yapmak gerek.
Anlattıklarından, ifadelerinden bugüne kadar gelen çarpık düzenin senin üzerindeki isyan ve infial duygularını fitillediğini ve bundan dolayı öfkeni kustuğunu görüyorum. Bilmeni isterim bunları bu şekilde dile getirmekle çok fazla birşey elde edemezsin. Ortalıklarda negatif bir unsur olarak var olmak da çok hoş birşey olmasa gerek.
Çok güzel yararlı bir konunun araştırması içine girmişsin. Biomass ve Bio enerji insanın bütün iştahını kabartıyor. Yararlarını görmemek veya görmezden gelmek mümkün değil. Bu konunun böyle olması zaten seni bu kadar heyecanlandırıyor biliyor musun?
Bak ben de senin gibi düşünüyordum. Bu kadar kolay uygulamaya geçebilecek bir çalışma, neden uygulanmaz diye kahroluyordum. Çok araştırdım. Çok temaslar kurdum. Çok insanla görüştüm. Böyle olmamalı dedim. Geceler boyu kendimi kahrettim. Kendimi yollara vurdum ve Ege, Akdeniz'de bir çok köy kasaba dolaştım. Hayvancılık yapılan her yerde biogazı anlattım. Reaktörlerinin çok kolay yöntemlerle yapılacağını ve yapıldığı yere, çok büyük kazançlar getireceğini anlattım. Öncülük yapayım dedim. Olmadı. Olmadı. Anlattığım anda tüm köylerde ilgi ile dinlendim. Fakat sonra tekrar gittiğimde hiç bir icraatın yapılamadığını gördüm. Bu işlerin illa devlet eliyle yapılması gerekmiyor. Köylüler birlikte çalışarak da bunun üstesinden gelebilirlerdi. Neden yapmadıklarını sordum? Yahu kardeşim, geri kalmış ülkelerde bu tip uygulamalar ihtiyaç olduğu için insanlar bunları çok daha ilkel metodlarla yapıyor ve bu tesislerden faydalanıyor dedim. İnanırmısın Nepal'de Çin'de köylerde mecburiyetten biogaz tesisleri kuruyorlar ve rektörlerde miksajı elektrik motorları yerine insan gücü ile yapıyorlar. Elle çeviriyorlar dedim.
Hocam yaa dedi içlerinden bazıları ''sen iyi söylüyon da kim yapacak bunları?''
Bu konuşmaları köyün kahvesinde yapıyoruz. Bunları konuşurken etrafıma bakıyorum günün ortası ve kahvehane dolu. Bu güne mahsus olmadığını düşündüm bu doluluğun.Geçen sefer gittiğimde de doluydu kahvehane ve nerdeyse herkes aynı yerlerinde oturuyordu. Kendi kendime olması gereken bu değil dedim. Anlatmak ile olmuyor. Yaşayacaksın bu insanlarla. Kalacaksın o köyde. Sonra da giyeceksin çizmeleri ayağına. Yapışacaksın küreğin sapına. Gelin diyeceksin. Bu iş böyle yapılacak. Başlayacaksın beraber yapmaya. Beraber bitirecek, beraber sonucunu göreceksin, beraber keyfini sonra çıkaracaksın. Tıpkı misyonerlerin vakti zamanında geri kalmış ülkelerde yaptığı gibi... Köylü ondan sonra sana, bana inanacak. O da diğer köylere anlatacak ve o da onlarla birlikte yapacak o köyün tesisini.

İşte bu yüzden aziz dostum. Diyorum ki; ben, çatlayıp patlamaya gerek yok. Kendi işimizi kendimiz yapacak, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ancak bu işleri yapmak zorunda olduğunu bilen çok sayıda Biotrader'ler ve Yalnız Çınar'lar
olması gerekiyor.
Şimdi Biotrader'leri çoğaltma zamanıdır. Bizler bu yüzden buradayız şimdilik.

Sevgi ve saygılarımla esenlikler diliyorum.

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön