Azimli arkadaşım
Sayın lonicera açıklamalarından fermantosyon olayı tamamlandığını söyleyebilirim, senin solucanlara dokunan başka bir şeyler oluyor sana göderdiğim komostta seninkiyle aynı zaman uzunluğunda benim resmini yolladığım kompost burada istanbuldaki evimin bahçeside bir duvar dibinde açıkta duruyor önce ağaçlardan dökülen yaprakları bir köşede biriktiriyorum, mufaktan çıkan atıkları yaprakların altında fermantasyon işlemini tamamladıktan sonra kompost oluşumuna katıyorum.
Kompost içi daima cıvık çamur kıvamında İçindeki solucanlar ekim ayında başladığımda ince ve sıska idiler şimdi hem adetleri arttı hemde boyları kendilerini uzattıkları zaman 10 cm olanları var,senin anlıyacağın hem ürüyorlarlar hemde gübreyi çoğaltıyorlar.
Havalar güneş giderse olgunlaşan bölümlerinin elemelerine başlıyacağım ozaman da solucan kompostunun fotoğrflarınıda gönderebileceğim.
Senin kompostun nemi az arkadaşım sen işi öbür kompostta sadık bir yol güdüyorsun cıvık olursa hava sirkilasyonun duracağını düşünerek kompostun nemini azalattığından solucanların susuzluktan ölüyorlar.
Antalyalı solucan gübre üreticisi nazmi acar açıklamalarında solucan havuzunun üstünü gölgelik yaparak havuzun kurumamasını sağladığını belirtiyor sen olayın bu tarafını gözden kaçırıyorsun anlaşılan sizin solucanlar bu yüzden mefta oluyorlar.
Siz önce solucanlarınıza bakarak onları yaşatmanın ötesinde onları sağlıklı bir yapıya kavuşturup üremelerini sağladıktan sonra gübre oluşturma aşamasına geçmelisiniz. başarılar diliyorum zaten bende bu işi yapacak azmin sende olduğunu bu aşamada görüyorum.
|