Peki dokunmuyorum o halde 21 günün dolmasına bir kaç gün kaldı zaten, sabredelim, o halde.
Peki bir konuda daha fikrinizi almak isterim, burada kuluçkadan çıkan civcivler , tavuğun kuluçkaya devam etmesi, (kalan yumurtaların üzerine yatması için ), anneden ayrılıp ayrı yerde tutuluyor, bir kaç gün sonra çıkan kalanlarla birlikte tüm aile biraraya getiriliyor.
Ben de böyle bir yöntem düşündüm , bazı yumurtalar sonradan koyuldu çünki, hepsi aynı gün çıkmayabilir, bir kaç gün aralıkla çıkarlar diye düşünüyorum.
Bir kaç gün evde bakabilirim ilk çıkan civcivlere...ne dersiniz?
Çünki tavuk; civciv çıkınca kalan yumurtalara aldırmadan, kuluçka olayını bitiriyor sanırım.
Tabi benimkiler farazi düşünceler, henüz civciv çıkar mı çıkmaz mı onu bile bilmiyorum, belki yumurtaların hepsi döllü bile olmayabilir.
Şunu da merak etmekteyim (netten biraz okudum tavuk sitelerini ama tatmin olmadım);
Döl olayı günlük müdür? Tavuğun o gün yumurtladığı yumurtanın döllü olması için aynı gün yumurtlama öncesi döllenmesi şartmıdır, ya da diyelim tavuk dün döllendi, bu günki yumurtayı döllenmiş kabul edebilir miyiz?
|