View Single Post
Eski 31-08-2006, 17:41   #7
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Sadece ben yazmadım....

Alıntı:
deniz akvaryumu'ndan: Gediz,Büyük menderes,Küçük menderes den tonlarca zehirli sanayi atığı,ağır metal ve benzeri atıklar Ege ye dökülürken ,tepki var mı?
Altın çıkarılmaması için verilen tepkiler benzer konuda veriliyor mu?Tartışılması lazım ....
Benim yazdıklarımla benzer anlam taşıdığı için alıntıladım.
Alıntı:
denizakvaryumu'ndan:
Altın çıkarmaya tepki var ...milyonlarca dolar verip altın alıyoruz
Nükleer santral kurulmasına tepki var...milyonlarca dolar verip doğalgaz alıyoruz.
Hidroelektrik santraller kurulmasına tepki var ve bu santraller için dış kredi yok..... Doğalgazla çalışan santrallere tepki yok ve bu santraller için dış kredi musluğu açık......
Pazılın parçaları çok net, parçalar birleştirilip resim görülmeli.
Hayır pazılın parçaları bu kadar değil... Daha çok eksik parça var.
Ülkemizde mücevherat olarak, altın para olarak, ziynet eşyası (Başta 22 Ayar Bilezik) olarak üretilen altın miktarının, yurt içinde tüketilen ve yurt dışına ihraç edilen miktarın reel rakamlarının ne kadar olabileceğini düşünüyor musunuz?
Üretimin tamamının yurt içinden toplanan hurda altınlardan(Tabii olarak bu hurda altınların eritilip işlenmesi ve saflaştırması işlemlerinin çevreye olan olumsuz etkisi ayrı bir inceleme konusudur.) karşılanabileceğine ihtimal veriyormusunuz. Buna resmi rakamlarla ithal edilen altın miktarını ilave etseniz bile arada ne kadar açık olduğunu göreceksiniz. Bunun anlamı nedir. Hala bu ülkeye illegal yollardan altın girebileceği ihtimalinin var olduğudur.

Dededen, atadan kalma teknolojilerle, hurda altını saflaştırırken, altın madenlerinin çalıştırılması ile kurulma mecburiyeti hasıl olacak altın rafinerilerinin, bugün sadece Avrupa'da Almanya'da olduğunu biliyormuyuz?
Rafinasyon işlemlerinin Almanya'da yapılmasının yanında Türkiye'de de yapıldığında Almanyayı altın ihraç eden ülkeler içerisinde Türkiye ile birlikte anılmasının sonuçlarını düşünüyormusunuz? REKABET evet rekabet edecek bir ülke olacak demektir. Ticarette sevimsiz kelimelerin başında geliyor bu kelime.
Bakınız bu ifadeler de Arsakayın dediğine göre siyaset kokan kelimeler. Bunu kabul ederim. Çünki buradaki tek çıkar ülkemin çıkarı.Fakat dikkatinizi çekerim arkasında hiç bir ideolojik dayatma veya ifade yok.

Hay Allah Malina bir yanlış anlaman yüzünden bundan sonra her yazdığımın yanına böyle açıklama koymak zorunda kalacağım. Bana ne kadar kötülük ettin farkındasın değil mi?
Tabii bu arada kendine de zira zaten az yazmayı bilmeyen beni biraz daha uzun yazmaya itiyorsun ve bu yazıları sen okumak zorundasın

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön