View Single Post
Eski 21-03-2009, 13:15   #661
indomie
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Topraksız Tarım

Sayın Sarıcan,

Önerileriniz için teşekkürler. Marulları gördüm ve yiyesim geldi.

Sayın Tezel,

İlginize teşekkür ederim. Yazılarınızı beğeniyle okuyorum ve nereden başlamak gerektiğini bulmaya çalışıyorum. Böyle bir girişime başlamadan önce başta sizinkiler olmak üzere bütün yazılanları okumam ve bilgi birikimi yapmam gerekiyor.

Tabiri caiz ise İstanbul çocuğu değilim. 18 yaşıma kadar Akhisar'daki bağımızda. zeytinliğimizde ve tarlamızda aileme yardımcı oldum. Yani ellerimin çapa tutmuşluğu vardır.

Küçük bahçemde yetiştirdiğim az çeşitteki sebzeler eşimle bana yetiyor, hatta komşu ve dostlarımıza azar azar da olsa dağıtabiliyorum. Amacım, toprakta sebze yetiştirirken büyük mücade verdiğim başta dana burnu ve salyangoz olmak üzere bilumum zararlılardan kurtulmak ve terasımda bir yandan sebze yetiştirirken bir yandan da sebzelerimin yeşilliğinin arka fonunda 80-90 metre ilerideki Çeşmealtı denizinin maviliğini seyretme zevkine varabilmek.

Hele bir başlıkların tamamını okuyayım, cesaret edip de topraksız tarım yetiştiriciliğine başlayabilirsem çalışmalarımı burada sizlerle paylaşmaktan onur duyacağım.

Şimdilik okumaya devam...

Selam ve saygılarımla.

indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön