View Single Post
Eski 31-08-2006, 15:50   #1
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Ben de anlamaya çalışıyorum....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bu ne biçim mantıktır? Bir çok sektör çevrenin içine ediyor, bir de onlar etse ne olur söylemi hiç şık olmuş mu?
Böyle bir ifade mi var yazımda?

Alıntı:
Eğer hareket noktası böyle kıyaslamalar olacaksa, işimiz iş yani
Biz caddenin ortasına 8 metrelik çukur açıp, yeterli uyarı levhası koymayanlarla yaşıyoruz...
Alıntı:
Küçük birimlerde siyanürün kontrolu yapılabilir ama bu büyüklükte havuzlarda fazla risk içeriyor deniyor. Verdiğiniz örnekler küçük diye nitelendirilebilir.
Sevgili Malina benim yazdıklarımdan almış olduğunuz parçaların anlamsızlaştığını ve askıda kaldığını ifade ediyorsunuz. Yukarıda sıralamasını ve içeriğini hiç değiştirmediğim halde yazdıklarınızdan alıntıladığım ifadeleriniz ayrı ayrı okunduğunda veya peşpeşe okunduğunda bile herbiri askıya alınacak ifadeler çıkıyor ortaya, üstelik kendi içinde çelişebiliyor da. Bir yandan biz caddenin ortasına 8 metrelik çukur açıp uyarı levhası koymayanlarla yaşıyoruz, diyeceksiniz. Çevreye zarar verenlerle mücadele fikrini koyacaksınız.Diğer yandan, ''Küçük birimlerde siyanürün kontrolü yapılabilir'' deyip geçiştireceksiniz. Üstelik ben tam tersi bunların bile kontrolü yapılamıyor anlamında yazmışken. Bu şekilde ifade edilirse sizin de yazdıklarınız kendi içinde çelişecektir.
Tamamen yazım tekniği ile alakalı olan bu davranış şekli, ifade ediş şeklini parçalayıp bölerek saptırmak, çok zor olan bir şey değil, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.
Başlıkta da belirttiğim gibi gerçekten ben de anlamaya çalışıyorum.
Burada forumda yazdıklarımız her hangi bir konu hakkında bildiklerimizi yazıp, paylaşmak mı? Yoksa başkalarının yazdıklarını anlamsızlaştırıp düşüncelerini hükümsüz kılmak mı?

Hepimizin bildiği bir söz vardır. '' Sen ne kadar anlatmak istersen iste, anlatacakların karşındakinin anlayabilecekleri ile sınırlıdır '' gibi. Sanırım bu noktada bu söz haklılık kazanıyor.

Yanlış anlamaya veya yanlış yorumlanmaya sebep olacak birşeyler yazdığımı sanmıyorum. Hele hele
Alıntı:
Benim yaptığım yorum, yazıdaki saklı içerikle ilgili...
gibi bir yorum nasıl yapılabiliyor anlayabilmiş değilim ve haklı olarak Malina sizden bunun açıklamasını istiyorum.
Bunu algıladığınıza göre SAKLI İÇERİĞİ açıklayabilirsiniz de.

Aslında bu forumlarda bu güne kadar yazdıklarımın bir tek kelimesi bile yanlış anlaşılmamıştı ama nasıl olduysa bu sefer yanlış anlaşılmak bir yana Saklı içerikler bile kullanımışım da farkında değilim.

Yazdığım yazıyı çok net olarak anlayanlar da var.
Örneğin Arsakay;
Alıntı:
"Yazıda kastedilenin "siyanür daha birçok yerde
kontrolsüzce kullanılırken ve ses çıkarılmazken
altın konusuna gelince kasıtlı olarak fırtınalar koparıldığı ve
altın çıkarılmasını engellemek için siyanürün bahane edildiği"
olduğunu düşünüyorum." dedim ve devamında da
"Kastedilen buysa ben de katılırım." dedim.
Arsakay'ın dediği;
Alıntı:
İş bu noktaya gelince Yalnız Çınar'ın
"Bir soru sormuştum. Konu altın mı? Siyanür mü? diye.
Cevabını çok gecikmeden hemen aldım.
Üzülerek algıladığımı yazıyorum.
Konu siyaset ve ideoloji." demesine anlam veremedim.
konuya gelince...

Sevgili Arsakay; aşağıda sıraladığın ifadeler senin de belirttiğin gibi her biri birer sav. Siyaset ve ideoloji bunun neresinde?
Alıntı:
Konu hakkında anasavlar neler olabilir.

a-Altın ne pahasına olursa olsun çıkarılsın.
Gerekirse siyanür kullanımı nedeniyle insanlar, hayvanlar, bitkiler ölür
ama ülke kalkınması için gereken yapılmalıdır. Bin için bir ölmüş
ne önemi var. Çıkarmaya başlarız, yavaş yavaş da önlem alırız.

b-Altını çıkarmak için önce en güvenli, sağlık açısından en doğru ve
bilimsel yöntem belirlensin. Gerekli tüm planlama ve yatırım yapılsın
ama bu kadar önemli bir yeraltı kaynağımız daha fazla gecikmeden
değerlendirilsin.

c-Yok kardeşim altın falan istemez. Siyanür kullanılmasın da varsın
altınımız yerin altında kalsın. Doğadan daha önemli başka ne var?

Bunun dışında genel bir yaşam görüşü (ki siyaset) varsa onu da siz
yazın. Neticede siyaset muhakkak var!
Benim siyaset dediklerim, şu tipte ifadeler olabilir mi?
Alıntı:
Eskimo: koza+altın+zehir+doğa+kanada+fetullah gülen+hükümet=para
veya,
Alıntı:
SHP’li Başkan, demokratik hakkın kullanımına izin vermedi

TÜRK-İŞ'E bağlı Maden-İş Sendikası temsilcileri, önceki gün Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e başvurarak, "Siyanür-Altın-Çevre" konulu panelde kendilerine de söz hakkı verilmesini istedi. Panele, sadece altın madenini kapattırmak için çaba sarfeden, asılsız iddialarıyla hem ülke ekonomisine zarar verip hem de binlerce kişinin ekmeğiyle oynayan kişilerin davet edilmesinin "demokratik olmadığı"nı bildiren sendika temsilcileri, söz hakkı istedi. Belediye Başkanı Özgüven'den şaşırtan gerekçelerle olumsuz yanıt alan işçi temsilcileri, demokratik haklarını kullanmak için, eş ve çocuklarıyla birlikte paneli izlemeye gitme kararı aldı; bunu başkana da bildirip korunmalarını da istedi. Ancak başkan herhangi bir olay yaşanmasını önlemek yerine zabıtaları ve salondaki güvenlik görevlilerini, işçilerin ve ailelerinin üzerine saldırttı.
veya,
Alıntı:
Dikili'de zorbalık
Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen ve siyasal İslam'a büyük oranda kaynak aktarımında bulunan Koza Altın'ın adamları, yargı kararlarının uygulanmasını isteyen gruba Dikili'de saldırdı. Halkın üzerine molotofkokteyli atıldı ancak patlamadı
veya,
Alıntı:
Cumhuriyet Gazetesi'nin Haberi Özetle Şöyle:

İzmir’in Dikili ilçesindeki panelin Bergama’da altın madeni işleten Koza şirketi yönetici ve çalışanlarınca basılması üzerine çıkan olaylar, CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir tarafından Meclis gündemine taşındı. Olaylarda tartaklanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, saldırganlara, “Kurtlar Vadisi Dikili’ye indi. Bunlar siyah takım elbeseli, kravatlı şehir eşkiyaları” diye tepki gösterdi.
gibi örnekler çoğaltılabilir.

Oysa ki; Eskimo diğer yazılarında doğru bildiği konularda ne güzel de yazmış uluslararası anlaşmaların satır aralarında ne gibi tehlikeler olduğunu izah etmiş.Bizler de bundan yararlanıyoruz elbette. Bunun için kendisine ayrıca teşekkür ederim.

Benim siyaset ve ideoloji ifadesini kullandığım noktada kendi fikrini, düşüncesini, yaşam felsefesini aktaran kişiler bulunmuyor. Tam tersine buna saygı duyarım. Ancak başkalarının düşüncelerini tukaka yaparak kimse kabul görmese bile kendi fikirlerinin daha iyi olabileceği anlamını çıkarmamalı.

Anlaşılamadı ise tekrar anlatabilir arzu edilirse anlaşılamayan yerlere açıklama getirebilirim. Benim savunduğum konu çözüm bekleyen bu önemli meselelerde orasından burasından çekiştirip, daha da çözümsüz hale getirmek yerine, herkesin hayat felsefesi kendisine kalmak kaydı ile aklın, bilimin ve mantığın öngördüğü doğrultuda doğrularda birleşerek, ülke menfaatlerini ön planda tutup çözüm yollarında birlikte hareket etmektir.

Sonuç olarak bu güne kadar yazdığım herşey net ve gayet açık hiç bir zaman örtülü ifadelerle, dolambaçlı yollarla bir şeyler anlatmadım. Anlatabileceğimi de sanmıyorum.Her halde beceremem.

Hayatımda inandığım tek şey var o da çalışmak, çalışmak, çalışmak.
Lafla hiç birşey elde edilemiyor.

Boşa denmemiş '' Fazla lafa bakılmaz ainesi iştir kişinin.''

Sevgi ve saygı ile esenlikler diliyorum.

Düzenleyen Yalnız Çınar : 31-08-2006 saat 17:04
Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön