Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknurca
Merhaba, yaklaşık onbir senedir bende olan bir benjamin var yeşil yapraklı olanından.Şimdiki oturduğum evimde çok is var geçen gün yapraklarının çok kirlenoiğini fark ettim,neredeyse her gün yapraklarına su fısfıslamama rağmen kirli görünüyordu.Ben de elime bir pamuk alıp sildim gerçekten bitkinin nefes alması imkansız gibi kirliydi.
Şimdi bir sorum var bütün yaprakları silmem imkansız üstelik zedeleniyor da, acaba biraz sıvı sabunu iyice inceltip yapraklara püskütrsem ve sonrasında duş aldırsam bitkimi öldürür müyüm?Unlu bit için bir tarifte sıvı sabunun kullanıldığını biliyorum ama bitkime zarar vermek de istemiyorum.Bilgisi olan arkadaşlar yardım eder misiniz?
|
Arkadaşım sıvı sabun değilde beyaz sabunu rendele 24 grm rendelenmiş beyaz sabun, 10 cc saf alkol,1 lt suda erit köpüklenmesi geçtikten sonra benjamin veya diğer bitkilerinin hem yaprak temizliğinde hemde pamukçuklu (unlu) bitler için çözüm olacaktır.Ayrıca bu işlemden sonra bitkiye duş aldırmanızda faydalı olacaktır, mayıs ayının ilk haftasından sonra havalar ısınmaya başlayınca dışarıda rüzgarsız güneş alan biryerde tutarsanız bitkiniz daha sağlıklı olacaktır.