View Single Post
Eski 20-03-2009, 11:52   #353
experienced
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2008
Selamlar, haklısınız en kısa zamanda Kuş Üzümü ile ilgili ayrı bir konu açmalı ancak konunun açılacağı alan muhtemelen çalıların altında bir yerde olacak ama Vitis in altında mı? Yoksa başka bir alt başlıktamı o daha belli değil, ancak bu linkteki http://library.wur.nl/speccol/fruith...Img/TxPK01.jpg ürüne (yapraklarına bakarsak bir vitis galiba) çok benzediğine kesin eminm bu linkteki adımlar ile Likapa ya kadar gidiliyor kesinlikle eminimki bu bir likapa **** Üvez cinsi bir şey değil. Sayın Necati Güvenç MAMIKOĞLU'nun Türkiye'nin Ağaçları ve Çalıları isimli eserinde üvez in bir kaç türü ile ilgili resimler var ve zaten boyutları ve rengine bakarsak bunlara uymuyor. Ayrıca Zaten Türk Dil Kurumunun bastığı Sayın Turhan BAYTOP'un Türkçe Bitki Adları Sözlüğündeki isimlerden de yola çıkıp baktığımda aynı sonuca ulaşmıştım. Üzümsü meyveler istesindeki tüm türlere göz attım. Bildiğimiz adı ile Gülnar ve Senirkent'te üretiminin yapıldığını duydum ama benim bildiğim üzüm olup olmadığına eminim.

experienced Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön