Alıntıdır.
Merhaba

Süt ve yoğurt konusunda kafası iyice karışanlara aşağıdaki sontebligatı göndermek istedim.Yoğurt ki orta Asyalardan bizimlegelmiş,kah çorbasını yapmışız,kah kurutup eriştemize katmışız...Bunada sahip çıkamazsak YAZIKLAR OLSUN...Yakında Yunan yoğurduyiyip,sadece Bulgar mayası kullanmamıza izin verilecek!Komşularımızsüt ve süt ürünlerinin kalitesini arttırmak için her an daha çokaraştırıp çalışırken,biz hala UHT sütlerle ömürköreltelim...Amerika'da Whole Foods gibi sağlıklı ürün satanmarketlerde yoğurt dendi mi hep bir ağızdan Greek Yogurt derler,bizimesamemiz bile okunmaz...Onlar da olsun ama,biz neden hakkettiğimiz enön saflarda olmayalım?Ya da HAKKETTİĞİMİZ BU MUDUR???Kendimiz çalıpkendimiz dinlemekten vazgeçebilecek miyiz?FSD'da bu konuyu iyice irdeliyoruz.Mayıs sonu Pamukkale'de yapılacakolan süt ve süt ürünleri sempozyumuna katılmayı planlıyorum turumolmazsa.Gerçek sağlıklı sütü nereden aldığıma dair sorulargeliyor.Kasımpaşa'da pazar günleri kurulan Kastamonu pazarından veyayazın bata çıka yediğim pembe domatesleri yetiştiren Beykozlu Nurettinadlı çiftçiden ama kendime bir hediye vermek istediğimde FSD'ın süpersütçüsü,beni de bu konularda hep aydınlatan Aysun Hanımdan.PDA'dakiblogum PEMBE SÜRGÜN 'de birara daha detaylarını da yazacağım.Ben küçücük bir çocukken (milattan önce!) sütten bıyıklarımızvardı,her lıkır lıkır içilen bardağın ardından.Sınıfta o sabah kimyumurta yemiş,hemen anlardık küçücük dudaklarımızın üzerinde aslıkalan kavuniçi yaramazlardan. Sütten ağzımız yandı,üfleyecek yoğurdumuz ise KALMADI ama siz hepsevgiyle kalın...Yesim Güriş