Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar
Bu kadar önemli bir Bakanlığa, personel takviyesi yapılıyor tabi yapılmaz mı? Bankaların, PTT'nin, aklınıza gelebilecek her kurumun personel fazlası ayıklanıp bu kuruma yollanıyor ya bilmiyor musunuz? Devlet Dairelerinde ki en yüksek maaş ta bu kurumda
Devlet Dairesinin önemlisi önemsizi diye bir şey mi var gözünüzü seveyim? Siz bir insanın eli-kolu-beyni-kalbi-ayağı-bacağı hangisi önemsiz söyler misiniz bana?
Demek istediğim, Devletin her kurumu, her memuru, Devletin bir organıdır ve organlar arasında önemli önemsiz ayrımını nasıl yaparsınız? Devletin her kurumunda, her biriminde, her kademesinde işinin ehli-bilgili kişileri çalıştırması gerekir.
Ayrıca, çalışma azmi açısından da belirli bir maaş standartını da tutturması, her memuruna gerekli önem ve yetkiyi vermesi gerekir.
Bugün "su" konusu gündeme geldi diye Çevre Bakanlığı önemli, yarın "sağlık" konusu gündeme geldi diye Sağlık Bakanlığı önemli, daha sonraki gün "eğitim" konusu gündeme geldi diye Milli Eğitim Bakalığı önemli vs. vs. diyecek olursak yanlış yapmış olmaz mıyız?
Hem bu devlete sahip çıkmak için sadece Devlet Memurları mı görevli (Devlet Memurlarının bu zaten "işi"), fakat tüm vatandaşların da üstüne düşen görevler yok mu?
|
Serdar Bey merhaba.
Yazdıklarımı ve kendi yazdıklarınızı birdaha okuyun lütfen. Profilinize baktım memur olduğunuz görünüyor. Biz devlet memurları bir kelimeyi hatta bir harfi bile yanlış yazsak **** yanlış yorumlasak vatandaşlar nasıl mağdur oluyor bunuda pek iyi bilirsiniz.
Devletin organları arasında önemli önemsiz ayrımı nasıl yaparsınız gibi çok alakasız bir soruyu bana siz neye dayanarak soruyorsunuz asıl ben anlayamıyorum. Yazdıklarım içinde böyle bir ifade olmadığı açıkca görünüyorken siz beni ne ile itham ediyorsunuz?
İkinci konu su konusunun gündeme gelmesi ile Çevre Bakanlığının önemli bir bakanlık olduğunun ifade edilmesi gibi bir durumda yok( Böyle bile olsa en azından yılda birkaç defa da olsa adı gündeme gelse kime zararı var?)
Üçüncüsü ''Devlet Dairelerinde ki en yüksek maaşta bu kurumda'' ifadeniz. Bu ifadeyi kullanan bir kişi ya devlet dairelerinde kim ne kadar maaş alıyor haberi yok ta işkembei kübradan atıyordur **** başka niyetle yazılmıştır. Siz bir memur olarak nasıl bunu yazarsınız. Bilmezmisiniz hangi kurumda hangi memur ne kadar maaş alır? Bilmeyen biri bile google a girse öğrenir bunu( Ayrıca bakanlıklar içerisinde ek ödeneği olmayan birkaç bakanlıktan biride Çevre Bakanlığıdır)
Benim çevrenin tanımını yaparken kastettiğim şey çok açıktı ama yeterince algılanamamış demekki.
Bakın beyefendi ben 13 yıldır çalışıyorum,Devlet Mmeuruyum ve Ziraat Mühendisiyim. Bu hizmet yıllarımın tam 5 senesi şu an bulunmadığım Çevre Bakanlığında geçti. Benim o mesajda yazacağım o kadar çok husus vardı ki...
Siz böyle bir cevap yazmasaydınız içimde kalacaktı. Ben tam 5 sene geceli gündüzlü 11 arkadaşımla büyük fedakarlıklarda bulunarak çalıştım. Bizler sanayinin en yoğun olduğu illerden biri olan Tekirdağ da gece onikiden sabah dörde kadar denetim yapar sabah mesaiye giderdik. Burada 1500 e yakın sanayi tesisi var ama teknik personel kadrosu kaç kişiydi biliyormusunuz sadece 11. Evet sadece onbir kişi. Arıtma tesisinimi denetlersin, bacagazınımı, Çed dosyalarınımı yoksa kömür denetimi mi yaparsın. Veya vatandaşın şikayetlerinimi cevaplarsın. Bizde memur da olmadığından tüm yazışmalarımızı kendimiz yapardık. İnanmayan açar sorar öyle dönemler geçirdikki mühendis bir bayan aynı zamanda sekreterlik yaptı, telefonlara baktı. Öte yandan başka bir mühendis bayanda tek başına idari mali işler memurluğu yaptı, evrak kayıt etti pul yaladı postaneye zarf attı. Gece oluncada fabrikalara denetimlere gitti. Fazla çalışma ücreti diye birşeyde yoktu. Biz 5 erkek arkadaşa da Valilikten Şöför oluru çıkarıldı ve hem şöförlük hem mühendislik hemde daireye dönünce memurluk yaptık. Farkındaysanız bahsettiğim eski çalıştığım kurum. Çoğu insan gibi eski çalıştığım yeri kötülemiyorum. Diğer özverili çalışan tüm Bakanlıklar personeli gibi benim arkadaşlarımda fedakarlık yaptı yapıyorda.
Ben hiçbir bakanlığı önemli veya önemsiz diye ayırmam buna hakkım da yok kimsenin olmadığı gibi. Ama Çevrecilik gündeme gelince herkes çevreci, iş icraata gelince birşey yok. Bakın ben 5 yıl emek verdiğim Çevre Bakanlığından özel nedenlerden ötürü Tarım Bakanlığına geçtim. Tarım Bakanlığındaki teşkilatlanma ile Çevreyi kıyaslayamazsınız bile. Çevre Bakanlığında iken bizim Laboratuvarda sadece bir arkadaş çalışıyordu. Ben şu anda Tarım Bakanlığının Laboratuvarındayım ve 39 personel mevcut. Ayrıca Çevre Bakanlığının Türkiye genelinde bir tane ilçede bile müdürlüğü yok. Sadece illerde teşkilatlanmış durumda. Diğer Bakanlıklar öylemi? Ayrıca Çevre Bakanlığına Özelleştirilen kurumlardan personel gönderildi, tıpkı diğer tüm bakanlıklara gönderildiği gibi. En yüksek maaşı hangi Bakanlık personeli alıyor ben çok iyi biliyorum sizde bilirsiniz ama eliniz sürçtü heralde. Bakın benim şu an çalıştığım Balanlıkta Döner sermaye den pay ödeniyor personele. Döner sermayeden pay ödenmeyen belkide tek Bakanlık Çevre Bakanlığıdır, öğrenmeniz için yazdım bilmeyebilirisiniz.
Çevre; gözümün gördüğü herşeydir. Siz bundan ne anlıyorsunuz? Ben ne anlıyorum biliyormusunuz;
Gözlerimi açıp baktığım zaman denizi görürüm ve o denizin kirlenmesini, gözlerimi açıp baktığım zaman toprağı görürüm ve o toprağın kirlenmesini, gözlerimi açıp baktığım zaman kirlenen havayı görürüm. Deniz kirlenince denizcilik müsteşarlığı, toprak kirlenince Tarım Bakanlığı, Hava kirlenincede Meteoroloji aklıma gelmez ama. Denizcilik Müsteşarlığı, Tarım, Sağlık, Orman, Bayındırlık kendi alanları ile ilgili çalışırken biz onların hepsi ile beraber çalışırdık. Her komisyonda 16 bakanlık yetkilisi olurdu.
Bakın beyefendi toprak kirlenince tarım hastalanır yani insanlar hastalanır, deniz kirlenincede, hava kirlenincede ve hastalanan insanlar hastaneye koşar. Burada bir sorun var bir tespit yapmaya çalışıyorum. Çevre bilincini insanların kalbine vicdanına oturtursak temiz bir dünyada yaşamak ve beslenmek çok kolya olur. Şu sitede bile onca doğa aşığı insan var ben bile evimin balkonunda organik birşeyler yetiştirmeye çalışıyorum neden sizce?
Ben Çevre Bakanlığı önemlidir diğerleri önemsizdir demedim. Ben Çevre Bakanlığı DA önemlidir dedim. Bu Bakanlıkta personel sıkıntısı var dedim. Çevre felaketleri ile gündeme gelmesin şu Bakanlık dedim.
5 yıl oldu O Bakanlıktan gideli. Oradaki dostlarımla sürekli görüşürüz. Sorunlar hala aynı değişen birşey yok maalesef. İnanın üzülüyorum oğluma nasıl bir çevre bırakacağım diye. Yüzüm kızarıyor düşündükçe. Baba bir dönem çevrede çalışmışsın niye izin verdin inanların kirletmesine diye soracak diye üzülüyorum. Döenmin birinde bir devlet büyüğü her mükellefin başına vergi memuru dikemem demişti. Benzer birşey söyleyeceğim. 1500 fabrikaya 24 saat 1500 personel dikemezsiniz. İyileri tenzih ediyorum ama eğer kötü niyetli iseniz gece arıtma tesisinin şalterini indirirsiniz. Güya elektrik su faturasını düşüreceksiniz ya. Her zaman şunu derim çevre bilinci kişinin vicdanındadır diye. Bu her alanda böyle sadece çevre açısından konuşmamak lazım. Vergisini veren, çevresini kirletmeyen ve saygılı bir toplum olmak çokta zor değil. Yeterki bu konuda eğitimleri verelim, önyargıları yıkalım ve gereken noktalara gereken takviyeleri yapalım.
Şu anda saat gecenin 3 ü yazımda imla hatası olabilir kimse kusura bakmasın. Yatmam lazım mesai ye geç kalmamalıyız Memuruz sonuçta
Saygılar