Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormancık
Sn.malina,
Diğer merak ettiğim bir konu da; acaba çamaşır ve bulaşık makinaları için verdiğiniz deterjan tarifleri kireçli sulara karşı da etkili oluyor mu? Yani kaş yapayım derken göz çıkarırmıyım bilemiyorum.  Çünkü suların kireçli olması bir süre sonra makinaya zarar verir reklamlarda deniliyor ya "KİRECE KARŞI ETKİLİ deterjan vs". o sebeple  )
|
Aşağıda yazacaklarım belki tartışılabilir ama ben kararlıyım;
Tekirdağ'ın sularıda serttir yani kireçli sular sınıfına göre ikinci derecedir. Ben sekiz yıllık evliyim ve yeni evliyken kirece karşı etkili maddeler kullanıyorduk.
Hani şu reklamlarda özene bezene gösterilen kirece bulanmış makine rezistansı varya işte o markayı kullanıyoduk. Bir gün bir arkadaşım bu maddeleri hiç kullanmadığını ve zararda görmediğini söyledi. O günden beri yani tam 7 senedir bizde kullanmıyoruz ve makinede herhangi bir sorun yaşamadık. Başka bir arkadaşım da 6 senedir kullanmıyor ve oda bir sıkıntı yaşamadığını söylüyor.
Hesap yaptım o meşhur markalara 6 yılda verilen paralarla yeni bir makine alınıyor. Dolayısı ile biz şu anda kardayız. Ancak zamanla rezistansın kireçlenmesi elektrik tüketimini artırıyor fakat o miktarı ölçemedim. Takip ettiğim kadarı ile zaman içinde elektrik faturalarımda ciddi artış olmadı tabi zamlar dışında

Tabi yukarıda ifade ettiğim husus bilimsel bir açıklama olmamakla beraber, bizzat uygulanmış ve olumlu sonuç alınmıştır.O bakımdan burada bunu paylaşmak istedim.
Saygılarımla