View Single Post
Eski 18-03-2009, 23:40   #50
ormancık
Guest
 
Mesajlar: n/a
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Elde bulaşık yıkarken;
* Formulünde klor olmayan fosfor ve fosfatsız sıvı deterjanları kullanın ya da bir kalıp saf sabunu tavaya rendeleyerek üzerini örtecek kadar su ekleyin ve hafif ateşte eriyinceye kadar pişirin. Uygun bir kaba döküp, sıvı deterjanları kullandığınız gibi kullanın.

*Sıvı sabun veya arapsabunlu suya sirke katarak, bulaşıkta kullanabilirsiniz.
* Yanmış tencere/tavalarınızı tuzlu veya içinde patetes kabukları olan suda bir gece beklettikten sonra, kaynatıp temizleyebilirsiniz.

* Yanmış çaydanlıklarınız için, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, yarım bardak sirke ve biraz suyu karıştırıp çaydanlığın içinde kaynatın.
Sn.malina,

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için size ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerçekten bir insan olarak değil de "ANNE" olarak hemen yarın bu verdiğiniz tarifleri uygulamaya başlayacağım. Çünkü ileriki nesiller bizden ne görürse onu uyguluyor.Ben de kızıma iyi bir örnek olmak istiyorum ve hemen yarın başlıyorum, çaydanlıklardan Hatta bu işlemi kızımla yapacağım ki kalıcı olsun.

Malum damacana su kullanıyorum.Ancak pompasının yeterince dezenfekte olup olmadığı sorusu aklıma takılıyor.Yukarıda verdiğiniz elde yıkama tarifini bu tür pompalara uygulayabilir miyiz, kimyasal bir bileşim ortaya çıkar mı? (pompanın malzemesinden ötürü)

  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön