Her ürün yerinde fiyat buluyor maalesef. Ürün bir kaç sene öncesine kadar lokal dağıtımla pazarlanıyordu ancak şimdi ulusal düzeyde bayiik sistemiyle pazarlanıyor, yinede ürünün 2 yıldır fiyatıbnın sabit (55 lira+KDV) olduğunu iyi biliyorsunuz ve alabilmişseniz muhtemelen size özel fiyat uygulamışlardır ayrıca BMR TARIM ürünün fiyatını bu rakamda sabit tutma kararı da almış durumda.
Fiyat belirlemede sabit fiyat olduğu kadar bayilerin kar marjıda düşünülmek zorunda. Firma da oturup sabit bir fiyat belirlemiş ve tüm memlekette taban fiyat belirlemiş. Antalyada bir firma ile bayilik görüşmesi yapıldı eğer iddia edilen özellikler gerçekse bu ürün 200 de eder 1000 de eder dendi. Farkına varılıyor yavaş yavaş ve gerçekten Hüseyin bey gibi insaflı insanların elinde 55 lira çok düşük fiyatlar tabi yaptığı işi düşününce.
Kullanımına gelince dekara 200 cc veriyorsunuz bakteriler bir kaç günde kentrilyonları bulan sayılara ulaşıyor veya bazende topraktaki sizin göremediğiniz bir arızaya takılıyor ve onunla uğraşıyor B5A ve etkisi görülemeyebiliyor oysa bakteri bu dururmu, sadece etkisi uğraştığı şey yüzünden sekteye uğruyor. Bu etkileri tecrübe ettim de söylüyorum. Antalyada toprağın demir kustuğuna şahit olmuştum öyle bir çözüm yapmıştı ki.
Geçen yıl etkisini iyi gördüm, bu yıl B5A yı daha bilinçli ve etkili kullanacağım.
Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 20-03-2009 saat 19:52
|