View Single Post
Eski 18-03-2009, 17:27   #344
rohlfs
Ağaçsever
 
rohlfs's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-07-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 97
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
) Sn.TuruncuHis, anlattıklarınız beslenme konusundan daha çok liderlik konusu. Bir yavru söz konusu olduğunda sanırım beslenmeden bile daha önemli. Çok detaylı bir mevzu bu. En özet söyle söyleyebilirim. Yavru, tüm aileyi test ederek sürüdeki yerini belirlemeye çalışacaktır. Emin olun, boyuna bakmadan sürünün liderliğine oynayacaktır. Kurt sürüsü belgeseli izlediyseniz hatırlarsınız. Birebir aynıdır.

Bu konuda ailenin çok iyi bir strateji geliştirmesi, bazı davranışların anlamını kavrayıp, hiç tereddütsüz ve kararlılıkla onu doğru sıralamaya yerleştirmesi gerekir. Aksi halde işler karışacaktır. Sonradan o sıralamanın değişmesi çok zordur.
Bunun, kesinlikle taviz verilmemesi gereken bir konu olduğu kanısındayım. Neyse ki bizim böyle bir sorunumuz yok fakat yakın bir arkadaşımın Terrrier cinsi köpeği evde kral konumunda. Arkadaşımı ve oğlunu bir kaç defa ısırmış aynı zamanda.

Hepimiz köpeklerimizi seviyoruz fakat onlarla rahat ve hoşça yaşayabilmek istiyorsak eğitimde taviz vermememiz gerekiyor değil mi.

rohlfs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön