View Single Post
Eski 18-03-2009, 16:41   #340
TuruncuHis
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Sayın Meyvelitepe,

Damak zevki oluştuğu için kuru mamaya dönmüyorlar zaten
Bir de köpek olduğunu unutup, herşeyinizi paylaşmaya kalkıştığında aynı tencereden kendisine de servis istiyor.
Benimki kıskançlıktan ekşili brokoli, mandalina, üzüm filan da yer. Çıkaracağını bile bile taze fasulye, bakla ister. İstediğini almak, fesatlığını(daha iyisini mi yiyor acaba)gidermek için mutlaka benim yemeğimin tadına bakmalı. Eğer beğenirse ben aç kalıyorum. Dürtüyor, mızıklıyor, kafasını yana eğiyor, duygu sömürüsünün bini bir para. Bunların hepsi huysuzca ve hırçınca değil, insanın ciğerine oturan bir masumlukta yapılıyor

Kendisinden çok çektiğim için veterinere eğitime göndermek istediğini söyledim yıllar önce. Veteriner, köpeğimin başarıp, liderliği ele geçirdiğini, kendisinin köpek gibi davrandığını, benim köpeğimin köpek olduğunu sıkça unuttuğumu ve doğal olarak bu nedenle eğitime gitmesi gerekenin ben olduğumu söylemişti.

Arsızlaştırmadan, ayırmadan (ki ben yapamadım) bıkıp usanmadan eğitmeniz gerekecek berduray. Hiç büyümeyen bir bebeğiniz var artık. Şimdiden sizi, yürüdüğünüz yöne göre yemek vereceğinizi, kabını tanımaya başlamıştır. Eğitimi de bunun gibi zorlayarak değil, alışkanlık oluşturarak vermelisiniz. Masadan yemek vermemeye çalışın. Çok isterse bir parça bile verecekseniz tabağına koyun, oradan yesin. Dilenmesini engeleyemezseniz bile hırsızlık yapmasını mutlaka engelleyin.
Benim gibi tabağını masaya koyup, pazar kahvaltılarını birlikte yapmak istiyorsanız rahat edersiniz

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön