Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sayın Başbahçevan;
Beş yıl önce bahçeme rengarenk kasımpatılar dikmiştim, hepsi de köklenmiş iki yıl çok güzel çiçeklenmişlerdi.
Ancak sonraki yıllarda renkler kayboldu, hepsi de uçuk pembe açmaya başladılar, çiçekleri de güzelliklerini yitirdi, ben de söktüm.
Şimdi sitedeki kasımpatlarını gördükçe hevesleniyorum, hepsi de yanyana ama renklerini koruyorlar, bunun için özel bir şey yapılıyormu?
Tekrar yetiştirmek istiyorum, saksıda olmasımı yoksa yerde olmasımı daha uygun sizce?
|
Saygıdeğer arkadaşım kasımpatı hem saksıda hemde bahçede olabilen çok yıllık bir çiçek renk dönmesi toprağın ph durumu etkiliyordur bunun için yanmış çiftlik gübresi, deremili (tuzsuz kum) ve torf la karıştırıp koyarsan daha canlı çiçekler olur ayrıca boylarını fazla salmamak yani uzamasını engelemek daha iyi sonuç verir çünkü kısa boylu çiçeğin dalı fazla olur ve çiçekleride buna orantılı olarak hem fazla hemde canlı olurlar, tohum ekimi bu ayda yapılabilir ayrıca yaz aylarında çelik üretimi daha iyi ve çabuk sonuç veriyor, şu an ekilen tohumlar yaza kadar 20-25 cm uzarlar o zaman bu fideleri hem budamış oluruz hemde birer adet çelik almış oluruz,aynı yıl ikiside çiçeklenme şansı olur.