Afedersiniz arkadaşlar, burayı kaçırmışım, son forum ayarlamalarından sonra yeni mesaj olmadığını sanıyordum.
Sayın Todor'un sorusu yumurtalar döllü mü? Öyle olmasını umuyorum, gözlemlediğim kadarıyla gayet normal periyodda giden bir cinsel yaşamları var.
Benim kümeste 2 horoz var, yan komşumda da 2-3 tane horoz var, arada karışık da gezdikleri oluyor, bahçe etrafında.
Fakat son günlerde dikkatimi çeken bir şey var, tavuk bazı yumurtaları kenara ayırır gibi...
Folluğa her baktığımda 2- 3 tanenin folun dış kısmında kaldığını gördüm.
Ben öğle vakti yem attığımda yem için dışarı çıkıyor ve ben tekrar yumurtaları biraraya topluyorum, tabi tüm yumurtalardan civciv beklemiyorum da acaba yanlış mı yapıyorum.
Tavuk içgüdüsel, tanrısal vs. sebeblerle civcivin oluşmadığı yumurtaları ayırma yönünde meyilli olabilir mi?
Geçen sene kuluçkaya yatan tavuğum özenle tüm yumurtaları altına toplamaya gayret etmişti halbuki...
Bu o yumurtalardan civciv hissetmediği için mi, yoksa ara ara kendi düzenince değiştirir mi?
Havalandırmak için ara ara değiştiriyor olabilir mi? Yumurtalara işaret koymadığım için bilemiyorum tam olarak hangileri dışlayıp, hangileri altına topladığını...
Tecrübelerini paylaşacak olan dostlara minnettarım...
Ben yumurtaları biraraya toplamak için dahi olsa hiç ellemeyeyim mi? Onun kendince bir düzeni var mıdır?
|