View Single Post
Eski 16-03-2009, 20:52   #649
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Sayın derin,
Hırdavatcıların çoğunda bulabileceğiniz mazot pompalamak amacı ile yapılmış dalgıç pompalar mevcut.

Fakat bildiğim kadarı ile benim önerdiğim motor ile bu dalgıç pompalar arasındaki en önemli fark basınç ile ilgili. Dalgıçler santrifüj yoluyla sıvı basar, benim önerdiğim dişliler arasında sıvıyı sıkıştırarak basar. Santrifüjün debisi çok, basıncı düşüktür nozüllerden püskürtme yapamaz. Dişli pompaların kısa çalışma süreleri olsada nozülden su püskürtecek kadar basıncı vardır. Su içinde çalışmazlar.

Resimlediğiniz dijital saat 1 dakika aralıklarla çalışması ayarlanabilecek bir saat. Başla ve dur saatleri girilir dakika bazında. Saniye hassasiyetinde olduğunu sanmam.

Fakat her gün için belli bir sayıda başla-dur saati girilebilir. Mesela benim elimdeki bir modele bir gün için 5 başla-dur girilebiliyor. Bu durum bu saati bizim için kullanışsız yapıyor.

Çünkü 24 saatte en azından 25 - 30 adet başla dur saati girilebilmeli ki kökler kurumasın.

Zamanlı şalterler vardır elektrik toptancılarında. 1 saatlik bir zaman dilimi için başla dur ayarlanır. Bu şalteri 5 dakika çalıştır 55 dakika dur şeklinde ayarlarsak 24 saatte 24 sulama 24 adette bekleme süresine sahip oluruz. Bu saaten 2 adet seri bağlayarak geceleri çalışmayıp sadece gündüzleri çalışmasını da kontrol altına alabiliriz.

Ya da sizin resimlediğiniz dijital saatten 2 veya 3 adet paralel kullanarak gün için girilebilen başla dur saatlerinin adedi arttırılabilir.

Sisleme için su dışında çalışan dişli motorlardan kullanmak şart. Dalgıçlar olmaz.

Düzenleyen akinselcuk : 18-03-2009 saat 10:54 Neden: hatalı harf
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön