View Single Post
Eski 14-03-2009, 18:07   #633
akya
Ağaçsever

akya's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2009
Topraksız tarım çalışmam

Merhaba, baharla beraber bir süredir takip ettiğim forumdan öğrendiklerimi uygulamak ve sizlerle paylaşmak istedim.

Malzeme listesi

2 ad uzun saksı ve altlık
1 ad akvaryum kafa pompası
Zamanlayıcı
Kova
Hortum, damlama boruları,
İri perlit
Besin kiti

Saksılara perliti koydum, altlıkların uç taraflarına delikler açarak saksıları üzerlerine yerleştirdim ve sulamadan sonra akacak olan suyun sehbanın altına koyduğum kovaya dolmasını sağladım.

Kovaya koyduğum akvaryum kafa motorunun ucuna yarım metre kadar yumuşak bahçe hortumunu saksı seviyesine çıkardım ve damlama su borusu aldığım yerden bulduğum bir '' T '' Ve 4 adet dirsek ile düzeneği resimdeki gibi kurdum. ( Sadece yumuşak bahçe hortumu ile saksıların üzerinden U şeklinde bir sistemde yapılabilir.)

Kovaya 15 lt su koyarak ölçüsüne göre besin sıvısı ilave ettim. Motorun fişini zamanlayıcıya takarak sabah sekizden akşam beşe kadar her saat başı 15 dakika sulayacak şekilde ayarladım.( Benim sistem on beş dakikada yaklaşık olarak fide başına 150 cc besinli su damlatıyor.)

Beş tane domates ve bir biber fidesi ile direkt güneş ışığı almayan , kuzey yönlü ama büyük bir camı olan büromda topraksız tarım denemelerime başladım ve fideler iki gün önce diktim. Burada bilgilerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür ederim. Umarım yeni başlayacak olup otomatik düzenek kurmak isteyen arkadaşlara faydası olur...

Eklenen Resimler

Düzenleyen akya : 14-03-2009 saat 18:08 Neden: metin düzeltme
akya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön