Merhaba,
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ilke kararlarına ve Sit şartlarına aykırı olan projesi onaylı yapının inşaatını malesef durduramadım.
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne birkaç kere yazılı başvurduğum ve resimlerini gidip masalarının üzerine koyduğum halde, yetkililer ( Müdür ve bu işe sebep olan raportör)bana dava açmam gerektiğini söylediler.
Ben de eğer dava açmam gerekecekse bunca mimar ve insana ne gerek olduğunu kurulun zaten bu iş için oluşturulmuş olduğunu söylediysem de beni dinlemediler bile.
Halbuki yazılı kurallarda şikayet başvurusu halinde neler yapılmasının gerektiği yazılı olan ilke kararları ve yönetmelikler var.
Bursa'dan ayrılıp akşama doğru Altınoluğa varınca durum aydınlandı.
Binanın eski halini şu anki durumunu yansıtan fotoğrafını koyuyorum ki kıyaslama yapılabilsin.
Belediyesi, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 19.02.2009 tarih ve 434 sayılı uyarı yazısının 3. paragrafında belirtilmesine rağmen, Kentsel Sit Alanlarının koruma–kullanma koşullarını belirleyen Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun 04.10.2006/720 sayılı İlke kararının 5. maddesinde belirtilen görevleri uygulamamış, Binayı makyajlandıktan sonra görmeyi tercih etmiştir. Tabi şikayetimiz üzerine Altınoluğa gelip rapor düzenleyen raportörün raporunu da görmek lazım. Bana göremeyeceğim söylendi
Hala ilke kararlarına aykırı olan binada makyajın yarım kaldığı ilk bakışta alelacele yapılan badananın sadece ön cepheye yapılmasından da belli oluyor.
Projesine aykırı pencerelerin, Denetimden önce göstermelik örüldüğü belli. Daha sonra açılacağı ihtimaline karşın yarım yamalak örülmüş.
Bazılarınız merak ediyordur. Savcılık, Kaymakamlık, Bursa K.V.T.V.K.K.Müdürlüğü ne yapıyor diye? bilmem sahi ne yapıyorlar? . . .
Saygılar