Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan
|
Perlit için sipariş iletişim bağlantısını bile paylaşmışsınız, çok teşekkürler. Bu soru belki de yüzünce kez sorulmuştur benzer başlıklar altında, yine de sabırla böyle bir cevap yazmanız kendimi değerli hissettirdi.
Perlit satan yukarıda bağlantısını verdiğiniz firma 5Kg 'lık torbalarda satıyor. Ben ise saksıda 5 adet çilek almak için yola çıktım. 100 cc'lik bir makro besin eriği bile bu çilekleri almama yeterli olacaktır düşüncesindeyim.
Hala aklıma takılan bazı sorular ve ama profesyonel üyelerin aynı soruların soruları sorulduğunu görmesi rahatsızlık verici olabilir düşüncesindeyim. Bu yüzden hala soru sorarken iki kere düşünüyorum. Yine de bir kaç madde halinde sormak istiyorum:
1-) Saksıdaki 1 fide için 6~7 tane çilek almak için yola çıktım. Bu ufak boyutlu projemde Sn. Kudret Tezel'in önerdiği ve yolladığı besin eriyikleri ve gübre çalışmalarına girmek istemiyorum.
Sadece çiçek çoşturan sıvıları ile basit ihtiyacımı görebilir miyim?
2-) Çiçek çoşturan sıvıları hormon etkisi yapar mı? (Ya da bunların gıda ürünlerinde kullanımı uygun mu)
3-) İlk çıkan çiçekler önce sarı, sonra yeşil, sonra kırmızı olmalıymış. Açan çiçeklerin kararması ne belirtisi olabilir?
4-) Bahçedeki bir domates fidesi için günlük 1,5lt su ihtiyacı olduğu yazılmış. Saksıdaki bir çilek için bu tür miktarlar çok fazla olmaz mı?
2.nolu çiçek ise yeni açan çiçek. Sn. Selahattin Yılmaz sağlıklı olduklarını söylemişti.
1.nolu resim ilk açan çiçeğe ait. Sanki hiç yeşil olmayacak ve yanmış gibi duruyor. Ölecek bir çiçek belirtileri görüyorlar mı uzman arkadaşlar için bir makro çekim paylaşıyorum: