View Single Post
Eski 13-03-2009, 21:51   #319
serazad
Ağaçsever

serazad's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle degerli bilgileriniz için teşekkürler, tarım sektörüne yeni başladım biraz el yoldamıyla devam ediyorum. Yıllardır kirada olan ailemin tarlalarını malesef kimyasal gübreye bogulmuş vaziyette teslim aldım, Şimdi tarlalarımı kurtarma operasyonu yapmayı düşünüyorum. Bu yıl ilk uygulamam, kimyasal gübreyi az attım ve bir bitki besleme uzmanı arkadaşımın önerdiği organik gübre takviyesi yaptım.

Şimdi ki hedefim en kısa zamanda mümkünse kimyasalı hiç kullanmamak,Çözümün kompost yapmakta olabileceğini düşünürken sizleri buldum. Bu arada solucanın hikmetini de ögrenmiş oldum, Günlerdir solucan teminini nerden yapabilirim diye araştırıyorum. Kendi tarlamda ve köyde çok az solucan kalmış , ne kadar verimli olur bilmiyorum ? Yurt dışında profesyonel firmaların satışı var ama ithalatının burokratik engelleri oldugu söylendi.

Dün elime kazmayı küreği aldım ve dere kenarında solucan avcılıgına soyundum, bir saatlik ugraş sonucu yaklaşık 30 adet solucan topladım , bir ahşap kasaya törf ve kompost malzemeyle deneme amaçlı bir yatak hazırladım, Köydeki çocukları organize etmeyi,solucan kabilemi genişletmeyi ve küçükte olsa üretim aşamasına geçmeyi düşünüyorum.

Gelişme ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmaktan keyif alacagım.

Düzenleyen serazad : 15-03-2009 saat 12:09
serazad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön