Sayın TuruncuHis;
İyiki hatırlattınız. Tohumları saksıya dikeceğim. Yalnız bahçem bir köyde. Doğal olarak soba ile ısıttığım bir yazlık ev. 20-24 derece ortalamayı tutturamasamda, 15-20 dereceleri tutturabileceğimi sanıyorum. Zira sobanın kurulu olduğu odadan uzak tutmam gerekir. Malum orada maksimum sıcaklık 35 dereceyi bile geçebilir. Benimkide farklı bir deneme olacak artık.
Vilmorin paketinin üzerinde, birkaç sayfa önceki bir mesajımda belirttiğimin dışında, başkaca bir bilgi yok. Yani çimlenme süresi belirtilmemiş.Ancak sizin sözünü ettiğiniz o mesajı arayıp buldum. Bu arada sizinle, Kaybol 2008' in diyaloglarında, o arkadaş, Suzanlarının 6 günde çimlendiğini yazmış. Sanırım şubat 2008' de mesajını göndermiş. Hatta saksıdaki 8-10 cm boya erişmiş olduğunu tahmin ettiğim resmide eklemiş.
Sonrasında da, gerçekten Kaybol'muş!

Sonucu merak ettim doğrusu..Acaba onlar gerçekten suzan mıydı?
Neyse; bende sözünü ettiğim koşullarda, paketteki tohumların yarısını, her olasılığa karşı yedekleyerek şansımı deneyeceğim.
Pazar gününden itibaren, mayıs başına kadar Çarşamba'da, köyde kalacağım için sonuç hakkında ancak İstanbul'a dönünce yazabileceğim.
İlginiz için tekrar teşekkürederim.
Sağlıkla kalın.