Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Balıkcı
İnsanlar, hiper-süper her ne ise marketlere hükumet zoruyla mı gidiyor.
.............
Gidiyorsun manava, sıkıysa elini sür bir domatese. O ne verirse almak zorundasın, ya hipermarkette, kendi elinle (hepsini mıncıklayıp çürümelerine sebep olarak)  istediğini seçiyor, istediğin kadar alıyorsun.
Araban varsa ücretsiz park edip, rahat rahat alışveriş yapıyorsun.
|
Sevgili Balıkçı, elbetteki insanlar hükümet zoruyla da silah zoruyla da gitmiyorlar gidecekleri yere ama (zaten söz konusu olan bugünkü hükümet değildir sadece bence, kabulde olan ekonomik sistemdir), bu ikisinden de kuvvetli olan yaptırımlar vardır bilirsiniz. Artık empoze edilenden başkasını yapmaya na'çarsınızdır...
Mahir Ağabey, boşver, domatesi-portakalı ellemeden de alsak olur. İllede her aldığımız iyi olmak zorunda değil ki.. Doğa, ağaç-fide bize hep aynı gram ağırlıkta portakal, aynı anda aynı olgunlukta mı domates veriyor. Hatırlasanıza, (sahi unuttuk artık hepimiz. Herşeyin ille de en iyisi olması gerektiğini, ve işin kötüsü bizim ona layık olduğumuzu sanıyoruz. Halbuki dosdoğru konsere gitmiyoruz, AKMnin en büyük yapılmasını istiyoruz falan -bu nereden geldi şimdi?-)napıyorduk pazardan ya da manavdan ezik-bozuk aldığımız ürünü? Çöp'lük değilse ilk onu seçip kullanıyorduk ya da onu yemeğe doğruyorduk. Fena mı? Kısacık bir seçme anı harcıyorduk sadece. Hadi olsun atıyorduk o brini-ikisini. Ama şimdi hiç mi hiç almadığımız o azıcık ergin domatescikler, ya da elleyip bozduğumuz binlercesi her gece marketler kapandıktan sonra yaklaşan çöp kamyonlarına doldurulup atılıyor. Valla bir gün, Allahın nimetlerine burun kıvırıyoruz, bu kadar hor kullanıyoruz diye hepsini elimizden alacak
Ben kendi adıma;
Mahallemde büyük bir .....sa'nın küçük bir .....sa şubesi olmasına karşın, yine yakın çevremde pazar-manav-bakkal da kalmadığından 'mahalle marketlerinden' alış yapmaya çalışıyorum. Çevremdeki kırtasiye, plastikçi, şarküteri para kazansın diye onlardan alıyorum gereksinimlerimin yüzde seksenini. Belki bazen üç kuruş daha fazla oluyor ama hiç olmazsa onlar yaşamış oluyor. Benim cebimden ayda 20-30 lira fazla çıkıyor ama bir başka
insanın cebine giriyor. Yok olup gitmiyor, yanmıyor, Allahın bir başka kuluna vermiş oluyorum.