Doğal Bitki Antifrizi doğada sık rastlanan bir bakteri grubunu oluşturan farklı Thiobacillus suşlarını (Özellikle T. thiooxident, T. thioparus ve T. ferroxident) ve mineral besin elementlerini içeren bir preparattır. Toplam mikroorganizma sayısı en az 107 pob/cm3 tür.
Kış mevsiminde uygulandığında bitkileri düşük sıcaklık derecelerine karşı donma sıcaklığını düşürerek dışarıdan korur. Ayrıca sonbaharda yapılan uygulamalarda özellikle yaprağını döken meyve ağaçlarında bütün bir kış boyunca görülen sıcaklık artış ve düşüşlerinden gözleri korur. Vegetasyon döneminin başlangıcında gözlerin uyanma, çiçeklenme ve genç meyve dönemlerinde uygulandığında ilkbaharda geç don olaylarından ve soğuklardan; vegetasyon sonunda sonbaharda erken don ve soğuk olaylarından sebze ve meyveleri korur.
Doğal Bitki Antifrizi nin soğuk ve dona karşı koruma etkisi iki şekilde görülür:
Preparatın bizzat kendisi donmaya karşı çok yüksek bir direnç gösterir ve donma sıcaklığını düşürür. Bu hem kışın, hem de vegetasyon döneminde görülen düşük sıcaklıklara karşı bütün bitkilerin korunmasında önemli derecede etkili olur.
Özellikle vegetasyon döneminde, zamanında ve uygusn dozda kullanıldığında geç ilkbahar ve erken sonbahar donlarına karşı bitkileri hem dışarıdan koruyarak ve hem de bitkilere antifriz proteinler (AP) ve antifriz amino asitler (AA) ürettirerek onlara dayanıklılık kazandırır. Bu özellik geçici olup, bitkilere 15-20 gün süre ile soğuklara ve dona karşı dayanıklı olma özelliği kazandırır. Ancak Doğal Bitki Antifrizi nin bu özelliği bitkilere normal yetişme şartları dışında yetişme imkını vermez.
Doğal Bitki Antifrizi nin biyomineral bileşimi onun, bitkilerin gerek yaprakları ve gerekse kökleri tarafından kolayca absorbe edilmesini sağlar. Kısa sürede yoğun bir metabolik aktivite gösteren bitkilerin başta antifriz proteinler olmak üzere amino asitler, protein, şeker, yağ, vitamin ve mineral içeriği artmakta, daha iri, gösterişli ve kuru madde içeriği daha yüksek üstün kalitede meyveler; her türlü dış etkenlere karşı daha dayanıklı ve daha sağlıklı gelişme gösteren bitkiler ve ürünler elde edilmesine imkın verir.
Doğal Bitki Antifrizi Thiobacillus grubu bakteriler kullanılarak doğal koşullarda ve doğal yollarla elde edilen bir preparat ve biyolojik bir üründür. Bu açıdan organik tarımda kullanılabilme özelliği de taşımaktadır.
http://www.bitkiantifrizi.com/indexx.asp