View Single Post
Eski 11-03-2009, 18:02   #105
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Bahar geldi, benim de keyfim yerine geldi. Ufak ufak hazırlıklara başlıyorum. Hepsini birden toplayamasam da yabani otları sökmeye başladım. Bahçe toprağı oldukça ıslak olduğundan çimleri biçemedim. Biraz kuruyunca çimleri biçip, gübreleyeceğim.

Dün Ortancaları gübreledim, hafifçe çapalayıp gübrenin toprağa karışmasını sağladım. Yapraklanmaya başladılar. Aynı işlemi Güller için de yaptım. Güllerden tomurcuklananlar bile var.

Sardunyaları dipten budayıp gübreledim. Sakızlardan keyifli olanları budamadım, keyifsiz olanları kontrollü budadım. Sakızların upuzun uzamasını seviyorum bu yüzden fazla budamıyorum.

Yapı Marketlerden, ordan burdan aldığım çiçek tohumlarını ektim. Bazılarını direkt toprağa, bazılarını saksılara... (Hangisini nereye ektiğimi unuttum bile) Latin Çiçeği nin sarmaşık türünden almıştım, 3 metre boylanıyormuş. İki gün önce ekmiştim, bugün baktım çimlenmeye başlamışlar bile. (Eğer çıkanlar ot değilse)

Akvaryum için Nilüfer bulup dikmem gerekiyor. Belki Yapı Marketlere gelir diye bekliyorum. Bu arada araştırmalarım devam ediyor. İri ve uzun süreli çiçek açan türler arıyorum.

Snowmann77 den aldığım kokulu Clematis Armandii yi kendi saksısında tuttum ama biraz gübre takviyesi yaptım. Her yerinden yeni filizler fışkırıyor. Çok keyifli. Nereye dikeceğimi gözüme kestirdim, yarın fırsat bulursam daimi yerine geçireceğim. Pergolanın bir ayağında Yasemin bir ayağında Clematis olacak. Kokuları karışacak Ben de aralarına sandalyemi çekip oturacağım. (İnşallah)

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön